Nije znao prijeći cestu, smijenjen s mjesta ministra. Sad je profesor na Ekonomiji

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Sanja Sever Mališ potvrdila je za Forbes Hrvatska kako se bivši ministar Davor Filipović 13. prosinca vratio na radno mjesto izvanrednog profesora. Podsjetimo, premijer Plenković je smijenio Filipovića nakon što je Nacional objavio transkript koji navodno prikazuje kako Filipovićev savjetnik Jurica Lovrinčević reketari lokalnu Mrežu TV. 

Filipović je odmah sljedećeg dana održao konferenciju na kojoj je objavio kako je već započeo povratak na svoj stari posao na Ekonomskom fakultetu. Tom prilikom je i najavio kako neće koristiti povlasticu na koju bi imao pravo kao ministar koji je ostao bez posla. 

"Dužnost mi je ne biti teret niti hrvatskoj vladi niti HDZ-u, a ono što je najvažnije niti hrvatskoj državi, kojoj sam imao priliku služiti kao ministar, a u budućnosti ću služiti kao profesor na Ekonomskom fakultetu", kazao je tada. Filipović je imao pravo na tzv. šest plus šest model, odnosno primanje pune ministarske plaće još šest mjeseci, a zatim sljedećih šest mjeseci pola plaće. 

Primio plaketu za 15 godina rada na Fakultetu

Forbes Hrvatska je na Ekonomskom fakultetu provjerio je li Filipović doista pokrenuo proces povratka i s kojim datumom je vraćen na svoju staru poziciju izvanrednog profesora na Katedri Organizacija i menadžment. 

"Kolega Davor Filipović vratio se na Fakultet 13. prosinca na radno mjesto izvanrednog profesora te sukladno ugovoru o radu nastavlja izvršavati svoje obveze kao i prije obnašanja ministarske dužnosti", odgovorila im je dekanica Sever Mališ. 

Forbes Hrvatska neslužbeno doznaje da je Filipović od tog datuma nekoliko puta viđen na Fakultetu. Inače, bivši ministar je 22. prosinca primio i plaketu za 15 godina rada na Fakultetu. Od veljače će sudjelovati i u nastavi kolegija koje je i ranije vodio: Organizacija, Menadžment integracijskih procesa te Menadžment.