Ništa od ljetovanja: Benca Vrhovni sud vratio iz kućnog pritvora u zatvor na Bilice



VLADIMIR BENAC, ratni veteran i 100-postotni invalid, optužen za pokušaj ubojstva susjeda Denisa Bušelića, neće ipak provesti ljeto u kućnom pritvoru svog luksuznog doma na splitskim Mejama. Jučer su ga vratili u zatvor na Bilice, i to odlukom Vrhovnog suda, koji se pribojava da bi Benac mogao ponoviti djelo, tj. opet napasti susjeda kojeg je teško ranio u njegovom lokalu Carpe Diem prije nešto više od godine dana.

Zatočio gradonačelnika da dobije zemlju i - nikom ništa!

Benac ima svoju povijest nasilja. Sude mu za nekoliko incidenata, no u zastaru je otjeran slučaj oružanog upada u prostorije gradonačelnika Ivana Škarića, kojeg je zatočio da mu da zemlju na Mejama. Ništa se ne zna ni o postupku za napad na zgradu Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u koju se zaletio svojim BMW-om, naoružan zoljom.

Benac Vrhovnom sudu na sigurnom - jedino iza rešetaka!


Benca su kući otpravili suci Županijskog suda u Splitu. Njima se to činilo u redu, premda su oštećeni Bušelić i Benac prvi susjedi. Na Vrhovnom sudu očito nisu htjeli ništa riskirati. Njima je Benac na sigurnom - jedino iza rešetaka.

Branitelj Boris Majić najavljuje da će ponovno tražiti kućni pritvor, čim za to bude prilika. Suđenje će malo počekati, jer je cijeli spis u Zagrebu na dopunskom vještačenju, koje bi trebalo odgonetnuti je li Benac u Bušelića pucao s poda ili dok je stajao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.