Njemački fakultet otkazao seminar o Palestini zbog optužbi o antisemitizmu

Foto: Hina

SEMINAR o Palestini koje se trebalo održati na sveučilištu u sjevernoj Njemačkoj otkazano je nakon niza optužbi da je njegov sadržaj antisemitski i neprijateljski nastrojen prema državi Izrael.

Fakultet primijenjenih znanosti i vještina (HAWK) u Hilsdesheimu objavio je u petak da je seminar zakazan za zimski semestar 2016-2017 otkazan.

Predmet koji bi bio o "društvenoj situaciji palestinske mladeži" tako će biti zamijenjen drugim, općenitijim modulom o bliskoistočnom sukobu, priopćio je HAWK.

"Na našem fakultetu nema mjesta za antisemitizam", rekla je predsjednica HAWK-a Christiane Dienel.

Centar Simon Wiesenthal kritizira seminar

Kritičari ovog predmeta, izraelska aktivistička skupina Simon Wiesenthal Centre, te Rebecca Seidler, profesorica religioznih znanosti, u više navrata su ga kritizirali zbog antisemitskog i protuizraelskog sadržaja.

Izraelske novine JAZ smatraju kako bi se njime prenijela "slika genocida nad palestinskim narodom, etničkog čišćenja i potpunog lišavanja ljudskih prava od strane Izraela".

"Bolje ikad nego nikad – predmet je bio neznanstven, jednostran i neprijateljski prema Izraelu na grozan način", rekao je zastupnik Zelenih Volker Beck o ovoj odluci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.