Nobilu prijeti isključenje iz Hrvatske odvjetničke komore: Represija me neće zaustaviti u obrani Polančeca

ZBOG intervjua koji je u srijedu Anto Nobilo dao Globusu, a u kojem je rekao kako istražna tijela nastoje suziti istragu protiv njegova branjenika i bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, protiv odvjetnika je pokrenut stegovni postupak od strane Hrvatske odvjetničke komore.

Nobilo je za Index kazao kako je čuo da je pokrenut postupak protiv njega zbog ponašanja koje nije u skladu s odvjetničkim kodeksom, Statutom HOK-a i Zakonom o odvjetništvu. "Iako je taj postupak pokrenut još u srijedu, za njega sam čuo tek danas. Pokrenut je baš kao što je to jučer tražio Vladimir Šeks, a danas premijerka Jadranka Kosor", kazao je za Index Nobilo. Dodao je da smatra zanimljivim da je za postupak prvo čuo od Šeksa, pa od premijerke, a tek nakon toga od predsjednika Hrvatske odvjetničke komore Lea Andreisa.

> Premijerka trpi pritiske od strane medija i Ante Nobila

Odvjetnik je potpuno siguran da svojim intervjuom nije povrijedio odvjetnički kodeks. "Smatram da postoji u ovoj zemlji sloboda govora i da tzv. politički udar na premijerku ne može biti sankcioniran po nikakvim propisima u ime slobodne i demokratske države", kazao je za Index Nobilo te dodao kako će na disciplinskoj komisiji nastojati dokazati da intervjuom u Globusu nije prekršen etički kodeks.

Odvjetnik smatra kako se i ovim potezom pokušava vršiti pritisak na njega, ali tvrdi i kako ga to neće pokolebati u zastupanju bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca u cijelom nisu predmeta. "Nikakva prijetnja represijom neće me spriječiti u zastupanju interesa mog klijenta, to je jednostavno moj posao", kazao je Nobilo.

Mogli bi ga i trajno isključiti iz HOK-a

Ukoliko disciplinska komisija utvrdi da je Nobilo napravio tešku povredu odvjetničke dužnosti, najteža kazna koja bi ga mogla stići je trajno brisanje iz Komore. Vjerojatno je sporna rečenica zbog koje će se Nobilo morati pravdati pred disciplinskim sudom ona u kojoj je rekao da je Polančec ljut i ogorčen, jer smatra da mu smještaju njegovi bivši kolege iz Vlade, kao glavnog krivca je istaknuo Jadranku Kosor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.