Nove prijave vlasniku Prometa Makarska i odgovornima u sinjskom Autoprijevozu

SPLITSKA policija pripremila je novi paket prijava protiv vlasnika Prometa Makarske Mate Jujnovića te odgovornih osoba iz sinjskog Autoprijevoza. Uz Jujnovića, za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju prijavljeni su i Joško Jerkan i Anto Burić iz Autoprijevoza, Vice Barbir iz Prometa Makarska te Jerko Biško, vlasnik poduzeća Domis.

Neizvršena dokapitalizacija

Jujnović je već prijavljen zbog neizvršene dokapitalizacije Autoprijevoza Sinj. Promet Makarska trebao je, naime, kao strateški partner dokapitalizirati Autoprijevoz. U tri godine trebali su kupiti 16 autobusa, no umjesto toga Promet je Autoprijevozu autobuse iznajmio, čime je u tri godine napravljena šteta od sedam milijuna kuna, zaključili su u policiji.

Otkrili su i da je u prvoj polovici 2007. godine Promet iznajmio Autoprijevozu 23 autobusa po cijeni od 1.150 kuna po danu. Razvrgnut je ugovor sa dotadašnjim partnerom Herc Toursom, koji je autobuse davao za 950 kuna po danu, čime je pričinjena šteta od 840 tisuće kuna.

Promet Makarska nije ni u cijelosti podmirio dospjele obaveze Autoprijevoza prema Splitskoj banci. Podmiren je tek dio od ukupno 5,8 milijuna, nepokriveno je ostalo više od 3,8 milijuna kuna. Utvrđeno je i da je zarada od karata na linijama Autoprijevoza za Dubrovnik i Sarajevo išla Prometu, šteta se cijeni na 2,48 milijuna kuna.

Darovali rashodovane autobuse

Državno odvjetništvo izviješteno je i kako je Autoprijevoz 18 rashodovanih autobusa besplatno ustupio tvrtki Domis, koja ih je potom prodala u otpad. Šteta u državnom proračunu zbog neuplaćenih obaveza i poreza iznosi više od milijun kuna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.