Novi detalji i snimka atentatora na Trumpa. Imao je daljinomjer, neometano je šetao

Screenshot: Twitter, Foto: EPA

Stižu nove informacije o pokušaju atentata na Donalda Trumpa. 

Pojavila se i nova snimka koja pokazuje da je Thomas Matthew Crooks, 20-godišnjak koji je pucao na bivšeg američkog predsjednika, neometano obilazio mjesto na kojem je Trump održao govor.

Na snimci se vidi kako Crooks neometano obilazi oko zgrade sat vremena prije početka skupa. Istražitelji su utvrdili da je Crooks na mjestu održavanja skupa bio satima prije nego što je zapucao na Trumpa. 

Streljivo kupio satima prije pucnjave, ljestve mu nisu ni trebale

Pretpostavlja se da je izviđao mjesto na kojem se održavao skup i planirao napad. Streljivo koje je koristio u pucnjavi kupio je svega nekoliko sati prije samog čina, a u Home Depotu je kupio ljestve. Na kraju mu nisu trebale jer se na krov zgrade popeo preko klima-uređaja. 

Na mjesto odakle je pucao sa sobom je nosio daljinomjer koji koriste lovci i strijelci kako bi izmjerio udaljenost od svog položaja do mete.

CNN piše da je s daljinomjerom, koji izgleda poput malog dalekozora, prošao kroz magnetometre i time privukao pažnju Tajne službe. Njeni agenti držali su ga na oku sve dok nije napustio područje koje su nadgledali.

Istražitelji nisu sigurni kamo je otišao nakon što je napustio prostor za provjeru, ali se nagađa da je otišao do auta po pušku.

Vratio se 40 minuta prije nego što je ispalio prve hice, a nešto poslije 18 sati zauzeo je položaj na krovu s kojeg je pucao.

Kod tijela pronađeni mobitel i odašiljač s 12 tipki

CNN piše, pozivajući se na izvore iz policije, da je 20-godišnjaku zadnjih mjeseci na kućnu adresu stiglo više paketa koji su bili označeni kao opasni materijal.

Pokraj njegova tijela na krovu zgrade, gdje ga je upucao kontrasnajperski tim, pronađeni su "noviji model telefona" i sivi odašiljač s 12 tipki za koji se vjeruje da je bio povezan s dvije bombe za daljinsko upravljanje u Crooksovom autu. 

Pretpostavlja se da je eksplozijom htio odvući pažnju tijekom pucnjave. U autu je pronađeno i dodatno streljivo, čak stotinu komada. Pretragom doma u kojem je živio pronađeni su pancirka, bomba na daljinsko upravljanje i 3D printer.

Roditelji ga tražili satima prije pucnjave

Od novih detalja doznalo se da su ga roditelji tražili satima prije pokušaja atentata, a onda zvali i policiju te zabrinuti prijavili njegov nestanak. 

Poziv policiji njegovih roditelja bio je upućen satima prije nego što je Crooks pucao na Trumpa. Motiv je i dalje nepoznanica koju FBI pokušava rasvijetliti, piše Fox News.

Crooks je taj dan trebao raditi, ali je šefu rekao da mu treba slobodan dan kako bi nešto obavio. Crooksov otac je policiji rekao da je uvjeren da mu je sin otišao u streljanu s puškom. Mislio je da će se vratiti.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.