Novi detalji: Mladića koji je sinoć divljao u bolnici odveli na psihijatriju

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U INCIDENTU koji se pola sata poslije ponoći dogodio u KB-u Dubrava, gdje je 24-godišnjak tijekom primanja liječničke pomoći vrijeđao medicinsko osoblje i zatim aktivirao vatrogasni aparat, nitko nije ozlijeđen, a policajci su zbog smirivanja situacije i sprječavanja mogućeg ozljeđivanja sebe i drugih osoba, nad mladićem upotrijebili sredstva prisile.

Mladić je tijekom primanja medicinske pomoći verbalno napao medicinsko osoblje i aktivirao vatrogasni aparat, a s takvim ponašanjem nije prestao ni nakon dolaska policijskih službenika, izvijestila je zagrebačka policija.

Odveden na psihijatriju u Vrapče

Kako je neslužbeno potvrđeno Indexu, nakon što su policajci uz sredstva prisile uspjeli svladati mladića, on je odveden u Kliniku za psihijatriju u zagrebačkom Vrapču. 

U njegovoj je pratnji, kako doznajemo, bilo više policajaca, a policajci su posumnjali da je mladić pod utjecajem droge. Mladić je bio iznimno agresivan. 

Index je kontaktirao Kliniku za psihijatriju, no nisu imali komentara o slučaju mladića kojeg su primili u noćnim satima. 

Ravnatelj KB-a Dubrava rekao je Hini da nije bilo fizičkog napada na medicinsko osoblje i da nitko nije ozlijeđen. Nanesena je manja materijalna šteta, koja je tijekom jutra otklonjena.

Poludio tijekom CT pregleda

Muškarac se, objavio je RTL, navodno uznemirio tijekom pregleda kompjutoriziranom tomografijom (CT), nakon čega je uzeo aparat za gašenje požara, porazbijao inventar bolnice, a hodnike i ambulantu poprskao pjenom za gašenje.

Napad na medicinsko osoblje zabilježen je i u petak u bolnici na Jordanovcu, gdje su dvije žene i maloljetnik napali zdravstvene djelatnike i oštetili inventar, zbog čega su završili u pritvoru uz kaznene prijave zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.