Novi detalji: Najmanje četvorica tukla klince u Vukovaru. Moglo bi biti još uhićenih

Foto: Borna jaksic/PIXSELL

Policija je objavila nove informacije o huliganima osumnjičenima za premlaćivanje tinejdžera u Osijeku. 

Policija je objavila i za koja kaznena djela tereti osumnjičene.

Protiv trojice su danas podignute kaznene prijave zbog napada na tinejdžere. Dvojicu od njih (24-godišnjaka i 22-godišnjaka) policija tereti za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi, a trećeg, 20-godišnjaka, za dva kaznena djela - teška tjelesna ozljeda i teška tjelesna ozljeda u pokušaju. Posljednji je priveden 20-godišnjak kojeg se sumnjiči za pomaganje osumnjičenim napadačima da se skriju od policije. 

Ranije je zbog istog napada na maloljetnike u centru Vukovara uhićen 23-godišnjak, kojem je određen istražni zatvor. On je prijavljen za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi. 

To znači da je zasad ukupno pet uhićenih, od toga četiri zbog tučnjave i jedan zbog pomaganja nakon počinjenja kaznenog djela. Prema informacijama Indexa, uskoro bi moglo biti još uhićenih.

Iz vukovarske policije za Index napominju da su djelovali ekspeditivno i da su u najkraćem mogućem roku uhitili petero osumnjičenih te da nastavljaju s radom u cilju pronalaska još počinitelja. 

Priopćenje policije u nastavku članka prenosimo u cijelosti. 

Za što sve policija tereti uhićene

"Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom privedenih muškaraca u dobi od 24, 22 i 20 godina utvrđena je sumnja kako su 6. siječnja u Vukovaru sudjelovali u tučnjavi i pritom nanijeli tjelesne ozljede šestorici maloljetnika.

Jučer je priveden još jedan 20-godišnjak, nad kojim je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je pomagao počiniteljima nakon počinjenja kaznenog djela

Sva četvorica su predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za kaznena djela Sudjelovanje u tučnjavi iz članka 122. stavka 1., protiv 20-godišnjaka za kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u svezi s člankom 34, dok je protiv četvrtog (20) podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz članka 303. stavka 1. Kaznenog zakona.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih sudionika ovog događaja", priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.