Novi detalji o smrti trojice mladića na Korčuli: Motor je odletio 30 metara

NAKON što su noćas u prometnoj nesreći poginula trojica mladića, općina Smokvica je zbog te velike tragedije, jedne od najvećih u povijesti tog korčulanskog mjesta, proglasila sedmodnevnu žalost.

Naime, 45 minuta nakon ponoći na državnoj cesti između Blata i Vele Luke smrtno su mladići iz tog mjesta, u dobi do 19, 22 i 24 godine.

Nesreća se dogodila kada je 19-godišnji vozač zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika, nepreglednog zavoja, mokrog kolnika i smanjene vidljivosti izgubio nadzor nad vozilom, koje je zatim sletjelo izvan kolnika i udarilo u stablo.

Sva trojica poginulih mladića bila su iz Smokvice. Dvojica od njih, Ante Salečić i Tomislav Tomašić, bila su članovi lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a sva trojica su bila aktivna u Viteškoj udruzi Kumpanjija. 

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački Vjesnik, mladići su se prije nesreće zabavljali u jednom kafiću u Blatu.

Društvo je bilo veće - dva auta krenula po obilaznici, a jedan po glavnoj cesti

Kako se kafić zatvorio u ponoć, mladići su navodno s ekipom odlučili zabavu nastaviti u privatnoj vikendici u Veloj Luci. Vjesnik neslužbeno doznaje da ih je bilo više i da su na zabavu u vikendicu krenuli s tri automobila.

Dva su vozača odlučila krenuti zaobilaznicom, voziti polako i izbjeći policiju na glavnoj cesti jer su malo popili. Trojica mladića navodno nisu pila pa su odlučila ići glavnom cestom.

Na cesti nema tragova kočenja, što znači da je riječ o frontalnom sudaru. 

Motor odletio 30-ak metara

Motor automobila odletio je tridesetak metara od mjesta na kojem su udarili u bor, piše Slobodna Dalmacija. Tom stravičnom prizoru nazočili su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Smokvica. Nisu mogli ni slutiti da će među krhotinama automobila pronaći svoje prijatelje vatrogasce, Salečića i Tomašića.

"Čitava općina je u šoku. Što da vam kažemo, nije bilo veće tragedije od Drugog svjetskog rata", rekao je za Slobodnu mještanin Smokvice Marko Baničević.

Vozač nedavno položio ispit

19-godišnji Ivan Didović, najmlađi među njima, tek je bio položio vozački ispit. Radio je u jednoj lokalnoj automehaničarskoj radionici.

Novinari Slobodne među krhotinama su pronašli i potvrdu za izdavanje vozačke dozvole na ime Ivana Didovića, koji je u trenutku nesreće upravljao automobilom.

Ivan je bio mladi vozač, zahtjev za vozačku podnio je početkom rujna.

Brzina je bila ogromna

Zavoj na kojem su izletjeli s ceste do danas je mnogima bio koban i otočanima je dobro poznat. Vozili su navodno Golf 3.

Nepregledan zavoj, mokar kolnik i, kako se neslužbeno doznaje, jako velika i neprilagođena brzina rezultirali su tragičnom nesrećom. Automobil je udario u obližnje stablo, a od siline udara se prepolovio, piše Dubrovački Vjesnik.

Općina Smokvica zbog tragedije je proglasila sedmodnevnu žalost.

U mjestu su zastave na pola koplja, a tuga i žalost za troje mladih otočana osjeća se na svakom koraku ne samo u Smokvici nego i čitavom otoku Korčuli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.