Novinar koji je intervjuirao Bidena: On ne može odraditi još četiri godine

Screenshot: YouTube

George Stephanopoulos, u majici kratkih rukava, kratkim hlačama i sa slušalicama na ušima, šetao je ulicama New Yorka kada mu je prišao stranac i pitao ga za njegovo mišljenje o sposobnosti predsjednika Joea Bidena da odradi novi mandat na čelu SAD-a. 

"Mislim da ne može služiti još četiri godine", iskreno je odgovorio voditelj ABC Newsa, kojem je Biden prije nekoliko dana dao svoj prvi televizijski intervju nakon katastrofalnog nastupa u predsjedničkoj debati na CNN-u. 

Voditelj izrazio žaljenje zbog komentara

Otvorena Stephanopoulosova primjedba poslužila je kao posljednji primjer da su se mediji okrenuli protiv Bidena, izražavajući snažnu zabrinutost oko toga može li on poraziti Donalda Trumpa u studenom i zatim odslužiti dodatni mandat, piše CNN

Stephanopoulos je ubrzo izrazio žaljenje zbog komentara koji je izrekao na ulici. "Ranije danas odgovorio sam na pitanje prolaznika. Nisam trebao", poručio je preko glasnogovornika. Zanimljivo je da nije povukao stajalište koje je izrekao, nego je samo rekao da ga nije trebao izraziti. 

ABC News je priopćio da je Stephanopoulos "izrazio svoje stajalište, a ne stav ABC Newsa". Mnogi novinari jednostavno ne prihvaćaju narativ koji Biden, njegova kampanja i Bijela kuća pokušavaju "prodati", navodi CNN. 

Svaki Bidenov potez se pažljivo promatra

"Da bi doista služio svojoj zemlji, predsjednik Biden trebao bi napustiti utrku", uredništvo New York Timesa naslovilo je oštar članak prošlog tjedna. Niz istaknutih osoba pozvao je Bidena da se povuče iz utrke. 

Taj gubitak povjerenja predstavlja značajan izazov za Bidena dok pokušava uvjeriti američku javnost da je spreman za težak zadatak koji je pred njim. Svaki Bidenov potez, svaka rečenica koju izgovori, sada se pažljivo promatra, što nikad nije dobar znak za političkog kandidata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.