Novinari "60 minuta" zamalo linčovani u Trebinju zbog priloga o crkvi

EKIPA emisije "60 minuta" Federalne televizije ponovno napadnuta i to dok su izvještavali o crkvi u Trebinju, a situacija je poprimila izgled klasičnog linča, koji, na sreću, nije završio s ozljedama.

Novinaru magazina "60 minuta" Slobodanu Vaskoviću i njegovoj ekipi koja se spremala snimiti spomenutu crkvu, prišle su dvije osobe - vozač vladike Grigorija i njegov rođak. Najprije su ih verbalno vrijeđali, a onda im pokušali razbiti kameru i oduzeti opremu, javlja Bljesak.info.

Vasković je nakon napada došao u prostorije "Pokreta za promjene" Nikole Sekulovića, gdje je policajcima davao izjavu. U tom trenutku, kuću je opkolila grupa od 40 do 50 osoba koji su fizički nasrtali na kuću u namjeri da napadnu ekipu FTV-a i gospodina Sekulovića. Policija je, navodi portal, intervenirala u tolikoj mjeri da im samo nije dopustila provaljivanje u kuću, ali ih s posjeda nije udaljila. Novinar Slobodan Vasković je oko 14.30 uspio napustiti Trebinje, u pratnji specijalne policije.

Zašto su seljaci ljuti na "60 minuta"?

Spomenimo da je ekipa emisije "60 minuta" nedavno zatočena u Gluhoj Bukovici odakle su izvještavali o imamu koji je seksualno zlostavljao djecu, da je novinarki te emisije Milorad Dodik na pitanje odgovorio sa "Jebe mi se", da je novinar Avdo Avdić koji je istraživao kriminal zastupnika Sadika Bahtića od njega dobio udarce po leđima i da je ta emisija najgledanija od svih u Bosni i Hercegovini.

A.B.
Foto: Orbus.be

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.