Novinari New York Timesa dominirali dodjelom Pulitzerovih nagrada

JEDAN od najjačih američkih dnevnih listova, prestižni New York Times, dobio je danas čak pet Pulitzerovih nagrada. Timesovi novinari su od 1917. godine, kad se Pulitzer počeo dodjeljivati, skupili čak 101 nagradu, što njujorški Times čini uvjerljivo najnagrađivanijim dnevnim listom. Također, 2002. godine je Times skupio čak sedam Pulitzera, što je apsolutni rekord. Prošle godine je su novinari Washington Posta dobili šest Pulitzera, tako da je Timesov ovogodišnji rezultat treći najbolji u povijesti.

Pet ovogodišnjih Pulitzera novinari Timesa pobrali su u različitim kategorijama: nagrađeno je izvještavanje o američkim ratovima u Afganistanu i Pakistanu i o političkoj smrti guvernera Eliota Spitzera, a Timesu su pripale nagrade za fotografiju i umjetničku kritiku. Pulitzer za najboljeg fotografa dobio je Damon Winter koji je pokrivao predsjedničku kampanju, a Hollad Cotter nagrađen je za svoje kritičke tekstove na temu umjetnosti, u kojima je obrađivao gotovo sva razdoblja od antike do moderne.

No, jedna od najprestižnijih nagrada ipak je izbjegla Timesu i otišla u ruke The Las Vegas Suna. Pulitzer za "javnu službu" dobili su novinari dnevnog lista iz Nevade zbog istraživanja velikog broja pogiblji radnika na gradilištima u Las Vegasu.

P.V.
Screenshot: The New York Times

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.