Novo priopćenje policije o ustaškom pozdravu HOS-ovaca u Splitu, javit će se DORH-u

Screenshot: Dalmatinski portal

SPLITSKA je policija poručila kako će izvijestiti DORH o prikupljenim saznanjima oko subotnjeg okupljanja kod spomenika 9. bojne HOS-a u ulici Ruđera Boškovića povodom 30. godišnjice osnutka te postrojbe, na kojem su sudionici uzvikivali ustaški poklič "Za dom spremni".

"U odnosu na jučerašnje okupljanje u ulici Ruđera Boškovića u Splitu, policija će o svim prikupljenim saznanjima i utvrđenim činjenicama, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, dostaviti izvješće na daljnju državnoodvjetničku odluku", navodi se u kratkom priopćenju splitsko-dalmatinske policije.

Marko Skejo, čovjek s Hitler-brčićima i predsjednik udruge 9. bojne HOS-a koja je bila organizator skupa, poručio je jučer da "antifašistička histerija crvenih fašista neće i ne može promijeniti činjenicu da se HOS 1991. uz poklič 'Za dom spremni' borio za slobodu hrvatske države, a da je tu državu razarala tzv. Titova Jugoslavenska narodna armija pod njima dragom, zločinačkom crvenom zvijezdom".

"Ono što je za Crkvu 'Hvaljen Isus i Marija', to je poklič 'Za dom spremni' hrvatskom narodu"

Skejo je jučer izjavio i da je "Za dom spremni" isto kao "Hvaljen Isus i Marija".

"Ono što je za Crkvu 'Hvaljen Isus i Marija', to je poklič 'Za dom spremni' hrvatskom narodu", ustvrdio je Skejo.

> Čovjek s Hitler-brčićima u Splitu: Za dom spremni je isto kao Hvaljen Isus i Marija

U subotu je otkazana konferencija za novinare splitskog SDP-a zakazana na platou kod spomenika 9. bojne HOS-a na kojoj je njegov kandidat za splitskog gradonačelnika Ante Franić trebao govoriti o zabrani ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

Kako su pojasnili u splitskom SDP-u, konferencija za novinare je otkazana "zbog sigurnosnog rizika" s obzirom na to da se mjesto na kojem je bila zakazana nalazi blizu spomenika 9. bojni HOS-a i na datum 10. travnja, na koji je 1941. proglašena tzv. NDH.

Nakon otkazivanja konferencije za novinare Franić je u priopćenju za javnost poručio kako treba zakonski zabraniti "ustaški pozdrav 'za dom spremni'".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.