OBITELJ ANTONIJE BILIĆ U ŠOKU "Ne mogu vjerovati da je Paravinji prepolovljena kazna"

Foto: FAH, Facebook

OBITELJ Antonije Bilić je u šoku. Ne mogu vjerovati da je Draganu Paravinji Vrhovni sud prepolovio kaznu na 20 godina zatvora.

>> Vrhovni sud prepolovio kaznu Paravinji s 40 na 20 godina

"Obitelj nije najbolje primila presudu. U šoku su, no najvažnije je da je ovaj slučaj konačno zaključen. Šest godina muke je za njima, iznova su prolazili traumu svaki put kada bi se suđenje ponavljalo", kazao nam je odvjetnik Vinko Ljubičić, koji je zastupao obitelj ubijene Antonije Bilić.

"Sve su prihvatili i onda promijenili kvalifikaciju djela, mislim da su pogriješili"

Vrhovni sud smanjio je kaznu Draganu Paravinji s 40 na 20 godina zatvora jer su odlučili da nije u pitanju kvalificirano teško, već "obično" ubojstvo. Paravinja je osuđen i zbog pokušaja silovanja.

"Treba reći da su izrečene maksimalne kazne, a manja kazna je rezultat toga što je Vrhovni sud preinačio pravnu oznaku kaznenog djela ubojstva. Vrlo je zanimljivo da je Vrhovni sud u cijelosti prihvatio činjenična utvrđenja splitskog Županijskog suda, samo je prekvalificirao kazneno djelo teškog ubojstva", kazao nam je Ljubičić.

Slučaj Paravinja zaključen, nema više mogućnosti žalbe

Postupak je odlukom Vrhovnog suda okončan i na njihovu presudu nema mogućnosti žalbe.

Paravinji su u Šibeniku dvaputa ukidali osuđujuću presudu, a slučaj je prebačen u Split jer u Šibeniku više nije bilo sudaca koji se nisu bavili predmetom. Sudac Damir Romac uračunao je Paravinji u kaznu i dvije presude za pokušaj silovanja u Bosni i Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.