Objavljeno pismo poginulog pilota: Bože, hvala na ovom iskustvu. Ne žalim ni za čim

Foto: Facebook

U TRAGIČNOJ nesreći pada vojnog školskog aviona ZLIN oznake 403 koja se dogodila u četvrtak, 7. svibnja kod Biljana Donjih poginuli su pripadnici Hrvatske vojske, pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnik Marko Novković te polaznik letačke selekcijske obuke poručnik Luka Jagatić.

Video: Diadora.TV

Natporučnik Marko Novković, pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i član akro grupe Krila Oluje, rođen je 1989. u Melbourneu u Australiji. Diplomirao je 2013. kao pripadnik XVII naraštaja vojnih pilota. Radio je kao nastavnik letenja i demo pilot na avionu Pilatus PC-9M u 392. Eskadrili aviona, 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Novković je letačku obuku završio u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku koja se odvijala po Programu obuke vojnih pilota "Krila oluje".

Visoko učilište Algebra objavilo je danas pismo koje je napisao na nedavnoj, zajedničkoj radionici pilota i kadeta HRZ sa studentima i profesorima digitalnog marketinga na Algebri. Marko je u njemu pisao iz pozicije 80-godišnjaka u zamišljenoj budućnosti. 

Pismo je objavljeno na službenom Facebook profilu učilišta i prenosimo ga u cijelosti:

"Sine, kćeri, unuče, moraš shvatiti da je samo jedan život. Jedan jedini tebi dan, da ga iskoristiš koliko god ti srce poželi. Pa već kad možeš sam sebi biti krojač tog jedinog života koji imaš na raspolaganju - zašto ga ne iskoristiš do kraja!?

Pitaš se što znači do kraja? E, pa, ja ću ti na to odgovoriti.

Istražuj, ispituj, riskiraj, skoči, izađi, padni, ustani, kreni, pobjedi strah, ugasi tremu, probaj nešto novo, igraj se, probaj sve! Ispuni svoj život tolikim brojem iskustava da kad dođeš u moje godine možeš imati osmijeh na licu i reći Bože, hvala ti na ovom jedinstvenom iskustvu - ne žalim za ničim".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.