Objavljeno tko je terorist iz Liegea, pojavila se i snimka trenutka kad ga je ubila policija

Foto, video: Ruptly/Index

JUTROS oko 10:30 u središtu belgijskog Liegea naoružani je terorist ubio dvije belgijske policajke ispred kafića te prolaznika. Nakon što je pobjegao još je zatočio jednu ženu, čistačicu u lokalnoj školi.

Policija ga je pola sata otkako je krenuo u ubilački pohod uspjela likvidirati. Sada se pojavila i snimka na kojoj se vidi trenutak kada je policija upucala terorista koji je prije smrti izvikivao "Allahu Akbar".

Objavljeno ime napadača, radikaliziran je u zatvoru?

Lokalni belgijski mediji javljaju da je napadač, identificiran kao Benjamin Herman, 36-godišnjak iz Rocheforta, grada udaljenog oko sat vremena od Liegea. Kako pišu mediji, u ponedjeljak je privremeno pušten iz zatvora gdje je bio zbog niza teških kaznenih djela, poput pljačke, napada i dilanja droge. Sumnja se da je radikaliziran upravo u zatvoru gdje se družio s nekoliko radikalnih islamista. 

Ipak, napadač prema dosad dostupnim informacijama nije bio na listi poznatih terorista. 

Belgijski državni tužitelj Philippe Dulieu rekao je kako se događaj zasad tretira kao teroristički incident. 

Kako je objavljeno, napadač je policajke prvo napao nožem, a onda je tijekom borbe s njima jednoj od njih oduzeo pištolj te ih upucao. Prolaznik koji je također ubijen sjedio je na suvozačkom mjestu auta koji je prolazio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.