Obrat u priči o pijanom maturantu po kojeg je u Prag otišla majka

Foto: 123rf

PRIČA o učeniku Srednje strukovne škole iz Makarske, po kojeg je zbog pijanstva na maturalcu u Prag poslana majka, dobila je nastavak.

>> Majku iz Makarske zvali da dođe na maturalac u Prag po pijanog sina

Proteklog je tjedna održana sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj je jedna od točaka bio i izvještaj s ekskurzije. Kod izvještaja je došlo do obrata koji baca novo svjetlo na događaj koji je zaintrigirao cijelu hrvatsku javnost.

Naime, razrednica Nada Šimić, koja je rekla da je pokušala uvjeriti profesore da sačekaju do jutra kako bi se učenik otrijeznio, javno je pred svim kolegama postavila pitanje je li točno da je maturant ostavio mobitel kod profesorice Mihaele Pear i pratiteljice iz agencije, i to na njihov prijedlog.

Nađen je tek u jutarnjim satima, ostali su već otišli sa zabave

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, maturantima je tijekom zabave u diskoteci predloženo da ostave mobitele kod nastavnice Pear i pratiteljice, što nisu učinili svi - no učenik o kojem se piše jest.

Pretjeravši s alkoholom, udaljio se iz diskoteke, a kako je bio bez mobitela, nije se mogao javiti.

No priča ide dalje. Navodno su se udaljila tri učenika, među kojima i ovaj kažnjeni, no ostala su dvojica imala kod sebe mobitel pa je potraga za njima uspješno završila. Učenik koji je na koncu poslan kući nađen je tek u jutarnjim satima, a navodno se uključila i policija.

Majka putovala preko 1000 kilometara da pokupi sina

Nada Šimić, razrednica učenika koji je vraćen kući i čija je majka platila 900 kuna za svoju povratnu kartu i 455 kuna za sinovu iz 1100 kilometara udaljenog Praga, pita se je li moguće da se dogodio takav propust.

"Zbilja je teško povjerovati da su se zatvorila vrata autobusa i da je autobus krenuo a da u njemu nisu bili svi učenici", komentirala je za Šimić.

U članku 21. Pravilnika o izvanučioničkoj nastavi pod obaveze učenika navodi se primjereno ponašanje te se ističe kako učenici ne smiju uzimati ili poticati druge učenike na korištenje alkohola, duhanskih proizvoda i opijata. Sljedeći, pak, članak regulira roditeljske obaveze. Uz obavezu da učitelje izvijeste o eventualnim zdravstvenim teškoćama, daju broj mobitela i slične praktične upute, pravilnik obvezuje roditelje da upute svoje dijete i upozore na norme društveno prihvatljiva ponašanja i, konačno, prihvate obvezu da dođu po svoje dijete u slučaju bolesti ili težih povreda određenih pravila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.