Održana Srednjoeuropska informatička olimpijada. Hrvatski učenici osvojili dva zlata

Ilustracija: Slavko Midzor/PIXSELL

VLADO LENDVAJ, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara, objavio je na Facebooku status o Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se održala u Zagrebu.

"Nećete vjerovati što se danas dogodilo u Zagrebu!

Znate za onu malu zemljicu, skoro u svemu zadnju na EU rang listama, Hrvatsku? Ovih dana je bila domaćin jednom natjecanju, za promjenu ne sportskom. Radi se o Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, sudjelovalo je 48 srednjoškolaca iz 11 zemalja, svaka s 4-članim timom, uz uobičajeni drugi tim zemlje domaćina, dakle ne nešto samo za zabavu, kao bacanje kamena s ramena ili borba bikova, nego nadmetanje u onome što je osnova najnaprednijih današnjih tehnologija. 

E na tom i takvom natjecanju, u izuzetnoj konkurenciji većih i bogatijih zemalja, prvo mjesto osvojio je učenik iz Hrvatske, i to ne iz nekog velegrada, nego od Boga, Vlade i Sabora zaboravljene i ostavljene Sisačko-moslavačke županije. 

I ne samo to, Hrvatska je ukupno osvojila 2 zlatne medalje, sva 4 prvotimca su se okitila medaljama, a medalje su osvojila i 3 člana drugog tima", napisao je Lendvaj.

Cijelu rang listu možete pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.