Odvjetnica: Da se isto dogodilo nekome od nas, Matijanić bi o tome nemilosrdno pisao

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ, odvjetnica iz Dubrovnika, za N1 je objasnila zašto je u subotu kazneno prijavila zdravstvene djelatnike zbog nepružanja medicinske pomoći pokojnom novinaru Vladimiru Matijaniću. 

"Jučer sam podnijela kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba koje su pokojni Vladimir Matijanić i njegova partnerica više puta pokušali kontaktirati kako bi osigurali pružanje nužne medicinske pomoći njemu u hitnom stanju u kojem je bio. Učinila sam to kao građanka ove zemlje jer je očigledno već iz informacija u medijima da postoji osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo nepružanja pomoći u hitnom stanju.

Učinila sam to jer vjerujem da bi pokojni Vladimir Matijanić, da se tako nešto dogodilo nekome od nas, pisao o tome beskompromisno i nemilosrdno dokle god se nešto ne bi promijenilo, dokle god oni koji su krivci ne bi bili privedeni licu pravde. Mislim da svi dugujemo to učiniti zbog njega", rekla je dubrovačka odvjetnica za N1.

"Ova tema mora ostati u fokusu javnosti dokle god odgovorni ne budu privedeni licu pravde"

Odvjetnica kaže da je podnijela kaznenu prijavu "zbog svih nesretnih ljudi koji su u ovoj zemlji dosad pokušali osigurati hitnu medicinsku pomoć za sebe ili bližnje, a nisu je dobili".

"Mislim da ova tema mora ostati u fokusu javnosti dokle god oni koji su odgovorni ne budu privedeni licu pravde kako se ovako nešto ne bi više nikada nikome dogodilo", rekla je Knežević za N1.