Odvjetnik ispričao kako se Horvat branio na ispitivanju. USKOK traži istražni zatvor

Foto: Screenshot Index

VLADIMIR Terešak, odvjetnik uhićenog ministra Darka Horvata, dao je izjavu nakon ispitivanja Horvata u USKOK-u.

Terešak je rekao kako je Horvat više od sat vremena aktivno iznosio obranu te da je odbacio krivnju.

Odgovarao je na sva pitanja. Očito se ne smatra krivim i ne smatra da je time što mu se stavlja na teret učinjeno kazneno djelo niti je ikome pribavljena protupravna imovinska korist", rekao je Horvatov odvjetnik.

USKOK za Horvata tražio istražni zatvor 

Potvrdio je i da je USKOK tražio da se ministru odredi istražni zatvor.

"U 18:30 je ročište kod istražnog suca. Tražit će se istražni zatvor, ne znam po kojoj osnovi", rekao je. 

Horvat je nakon ispitivanja predan pritvorskom nadzorniku.

Terešak je potvrdio kako se Horvata tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti. Za zlouporabu položaja terete ga zajedno s više osoba, kazao je odvjetnik, dodavši da svi dokazi proizlaze iz drugog slučaja u kojem je također drugookrivljena Ana Mandac.

"Ministar ne radi taj posao već to rade stručne službe ministarstva, on niti zna koliko tko ima bodova niti je s tim upoznat. Ono što mu je stručna služba, odnosno drugookrivljena dala na potpis on je potpisao, vjerujući da je to ispravno".

Mandac je s dužnosti otišla nakon što je osumnjičena u aferi Vjeroelektrane zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac, a prema pisanju medija okrivljeni u tom slučaju počeli su sklapati nagodbe s tužiteljstvom, što podrazumijeva i priznanje nedjela.

Prema ranijim neslužbenim informacijama policija po nalogu Uskoka, uz Horvata, istražuje i potpredsjednika vlade Borisa Miloševića.

Kako se doznaje, meti istražitelja uz Horvata i Miloševića, od aktualnih državnih dužnosnika su i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac te ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković. Među osumnjičenima su i bivši ministar Tomislav Tolušić te Horvatova pomoćnica Ana Mandac. Još nije jasno istražuje li se i ministar rada Josip Aladrović.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.