Odvjetnik uhićenog u Vukovaru: Nije napadač, ne znam je li dio navijačke skupine

Screenshot: RTL

Davor Ćavar, odvjetnik prvog osumnjičenog napadača na tinejdžere u Vukovaru, u razgovoru za RTL govori da njegov klijent negira krivnju i da je uhićen jer se našao u blizini mjesta gdje se napad dogodio. Podsjetimo, vukovarska policija je uhitila četvero napadača jer su nasrnuli na maloljetnike u Vukovaru.

Osumnjičeni su danas izvedeni pred suca i očekuje se da će im biti izrečen istražni zatvor. Protiv trojice su danas podignute kaznene prijave zbog napada na tinejdžere.

Dvojicu od njih (24-godišnjaka i 22-godišnjaka) policija tereti za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi, a trećeg, 20-godišnjaka, za dva kaznena djela - teška tjelesna ozljeda i teška tjelesna ozljeda u pokušaju. Posljednji je priveden 20-godišnjak kojeg se sumnjiči za pomaganje osumnjičenim napadačima da se skriju od policije. Iz policije kažu da se očekuje i šesto uhićenje.

Razgovor odvjetnika Ćavara s reporterom RTL-a prenosimo u cijelosti.

Što se osumnjičenom stavlja na teret?

Prije svega stavilo mu se na teret kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi prilikom policijskog ispitivanja, ali prilikom ispitivanja u Državnom odvjetništvu došlo je do prekvalifikacije djela u tešku tjelesnu ozljedu.

On se aktivno branio i u cijelosti osporio sve ono što mu je stavljeno na teret. Uhićen je odmah jer je zatečen u neposrednoj blizini mjesta događaja

On negira da je sudjelovao, kako to da je policija došla po njega?

To je nekakva njihova sumnja, vjerojatno su provjerili njegov identitet i s obzirom na nekakva ranija slična kaznena djela, pretpostavljam da je zbog toga došlo do sumnje da bi on mogao biti počinitelj.

Je li on pripadnik neke navijačke skupine?

Ja to ne znam.

Što je s ovim koji je zapravo po optužnici osumnjičen da je pomagao nakon toga?

Što se tiče njega, kvalifikacija bi trebala biti najblaža jer njegov doprinos nekakvom kaznenom djelu zapravo ne postoji. On sam u kaznenom djelu nije ni sudjelovao, niti mu se to stavlja na teret.

Spominje se da su dio ovih pripadnika navijačke skupine bili u Grčkoj. Je li vaš branjenik bio u Grčkoj?

Ja nemam saznanja o tome.

Otac napadnutog tinejdžera: Dijete se sada osjeća mirnije

Otac pretučenog tinejdžera koji je zadobio tešku tjelesnu ozljedu je za Dnevnik Nove TV ispričao kako se osjeća njegov sin.

"Dijete se osjeća puno sigurnije nego kad je bila uhićena samo jedna osoba i mislim da institucije rade svoj posao. Dijete je sad na kućnoj njezi, ima bolove i slomljeno rebro, jedno je natučeno.

Osjeća strah kao i mi roditelji za svu djecu. Ovim putem poželio bih svim dečkima brz oporavak i da što prije dođemo na nešto mirnije i da djeca uživaju u miru i da ne bude više nasilja kako u našem gradu Vukovaru tako i u svim gradovima u Hrvatskoj.

Druže se zajedno, moje dijete ne radi nikakvu razliku je li u pitanju pravoslavna vjera, muslimanska… oni se druže od prvog razreda i ne vidim razlog zašto toliko mržnje i zašto toliko nasilja u našem gradu. Ne znam što bih vam rekao", kazao je otac vukovarskog tinejdžera za Dnevnik Nove TV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.