Oglasila se vlasnica kafića iz Splita koja terasom prkosi Ministarstvu

NAKON što je danas ponovno proradila terasa koju je dan ranije srušio bager Ministarstva graditeljstva, oglasila se vlasnica kafića Mirjana Gudić.

"Mi smo štekat vratili na Firule zbog toga što je javno mišljenje da je Lučka kapetanija rušila štekat jer nije legalan. Štekat je legalan jer ima svoju katastarsku česticu i zemljišno-knjižni izvadak. Štekat je nasip i nije ilegalan. Oni su ga rušili zato što nema koncesijsko odobrenje. Nema ga zato što u Banovini neće da rade. E kad oni neće da rade, nemaju nam pravo ukidati radna mjesta", rekla je vlasnica kafića za Dalmacija danas

Gudić je ogorčena.

"Već su pustili s lanca pse komunalne redare, koji su bili pokraj objekta. Već su pobjesnili, a pobjesnila sam i ja na onakvu nepravdu. Nisu čekali niti da mi svoj štekat razvidamo. Mi smo štekat platili s tim da smo obeštetili investitore za 150 tisuća eura, za to imamo potvrdu, a oni nama ne daju par sati vremena zato što je netko iz Zagreba dao naređene da se ovo ukloni. Gdje je tu pravda? Gdje je tu uopće zakon? Znači, Grad neće da dadne koncesijsko odobrenje premda za to ima sve osnove jer je štekat legalan", rekla je.

Vlasnica: Neradnici nemaju pravo ukidati naša radna mjesta

Kaže da neradnici nemaju pravo njima ukidati radna mjesta.

"Sada bi mi trebali ukinuti 25 radnih mjesta zato što oni neće da rade. Neka malo rade za promjenu. Ovo se događa zato što se to čuva za nekoga. Ne može to više tako, netko mora reći dosta i mi smo se usudili reći dosta", dodala je Gudić.
 

Ministarstvo jučer bagerom srušilo terasu kafića, a danas je terasa opet na istom mjestu

Podsjetimo, ni dan nakon što je štekat kafića Firule na istoimenoj plaži uklonjen, stolovi i suncobrani su vraćeni, a ljudi neometano sjede i piju kavu. 

U nedostatku drvenog poda koji je jučer iščupao bager Ministarstva graditeljstva, vlasnici su stolove postavili na nekakvu vrstu pločica. Čini se da nikome od gostiju ne smeta ni to ni činjenica da sjede u ilegalnom ugostiteljskom objektu.

"Nažalost, nakon rješenja inspekcijskih službi i uklanjanja štekat se ponovno vraća. Ovo je prvi put da se ovakvo nešto događa. Obaviještene su sve službe, Ministarstvo mora je zvalo i obavijestilo Županiju, a mi smo obavijestili Grad Split i Lučku kapetaniju. Lučki kapetan i komunalni redari će izaći na teren", kazao je Stipe Čogelja, privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije.

"Tu postoji osnova i za kazneno djelo. Nadam se da će se ovaj predmet riješiti na zadovoljstvo svih građana. Ako kasnije sud dokaže da je netko drugi bio u pravu, to će biti tako, ali zasad štekat mora biti uklonjen jer je to pravomoćno rješenje Kapetanije", zaključio je Čogelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.