Okrivljenik za tešku željezničku nesreću priznao da ga je HDZ-ovac uhljebio u HŽ

Screenshot: Nova TV

U EMISIJI Provjereno Nove TV o stravičnoj željezničkoj nesreći u Rudinama koja je u ljeto 2009. odnijela šest života jedan od dvojice okrivljenika, Ivica Medak, tadašnji direktor ekologije i zaštite u HŽ-u, priznao je da ga je zaposlio nekad moćni HDZ-ovac Luka Bebić. Isto tako je izjavio kako se u Hrvatskim željeznicama nitko nije nikad zaposlio putem natječaja.

"Nitko u HŽ nije primljen s natječajem"

"Ja sam tražio od gospodina Luke Bebića da mi pomogne. I ovaj, može li mi pomoći da jednostavno dođem na neko mjesto rukovodeće u Hrvatskim željeznicama. Nitko u HŽ nije primljen s natječajem. Nitko. Da je bio natječaj, ja bih se javio", rekao je Medak, koji i danas tvrdi da je nevin, a njegov odvjetnik priprema ustavnu tužbu.

Medak tvrdi da je nevin i da nije imao pošteno suđenje

Do stravične nesreće je, naime, došlo kada je vlak iskočio iz tračnica nedaleko od Splita. Medak tvrdi da je nevin, da nije imao pošteno suđenje te da su mu narušena ljudska prava.

Sud je zaključio da do nesreće ne bi došlo da pruga nije prskana retardantom, sredstvom protiv požara. Potrebno je bilo čekati da prođe nagibni vlak i onda prskati, ali netko je donio drugačiju odluku.

Medak je osuđen jer je iz nehaja počinio kazneno djelo te da je propustio provjeriti kako će retardant djelovati na tračnice i kočenje vlaka. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.