Opasni zločinac sa zagrebačkog asfalta: "Zemuncu" Simoviću na dušu stavljaju 15 ubojstava

SPECIJALNO tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu podnijelo je zahtjev za istragu protiv člana "zemunskog klana" Miloša Simovića.

Posljednji zločin za koji se sumnjiči Simović je pokušaj ubojstva Sretka Kalinića koji se prije par mjeseci dogodio kod jezera u zagrebačkom Rakitju te je pokrenuo pitanja u hrvatskoj javnosti o skrivanju srpskih kriminalaca unutar naših granica. Srpski mediji su se raspisali o Simovićevim zlodjelima te navode kako se u istrazi koja je pokrenuta prije nekoliko godina njegovo ime našlo na popisu osumnjičenih za otmicu i zvjersko ubojstvo Zorana Vukojevića Vuka.

Simović naredbe vođe prenosio ostalim članovima klana

Vuk je bio svjedok suradnik i bivši policajac. Simovića se sumnjiči i da je sudjelovao u ubojstvima Petra Miloševića, Radoslava Trlajića zvanog Bata Trlaja, Zorana Savića Šodera, braće Zorana i Dragana Živkovića, koje su nazivali braća Fiškali, Zorana Davidovića Ćande, Željka Vuletića Hamze, Željka Mihajlovića Crnogorca, Zorana Petrovića Šempe i Mirka Tomića Bosanca.

Beogradske Večernje novosti pišu kako je Simović bio vrlo bitna figura u nadaleko poznatom "zemunskom klanu". "Miloš je od samog početka akcije Sablja bio najinteresantniji tužiteljstvu i policiji", kazao je Novostima sugovornik blizak pravosuđu. Dodaje kako je Simović organizirao provođenje naloga vođe klana Dušana Spasojevića Šiptara te da je naredbe prenosio ostalim "zemuncima".

Simović traži povoljniji status

Inspektori srpske policije i zamjenik specijalnog tužitelja Srbije ispitivali su Simovića i o likvidacijama Ilije Novovića i Gorana Marića te Uglješe Arnitovića Uga koji je kum Sretena Jocića poznatijeg pod nadimkom Joca Amsterdam. Jociću se sudi zbog organiziranja ubojstva na Ivu Pukanića.

Simović je potvrdio istražiteljima da zna dosta o tim ubojstvima, ali da će svoja saznanja podijeliti sa zamjenikom državnog tužitelja Srbije Jovanom Prijićem. Simović očekuje da mu Prijić može osigurati povoljniji status. Simović je istražiteljima pričao i o planiranju atentata na Tomislava Nikolića koji je, navodno iz Haaga, naručio Vojislav Šešelj. Taj je atentat trebao organizirati Luka Bojović, a Simovićev odvjetnik je o njemu pisao pismo državnom tužitelju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.