Opasnost s polica dućana: Istraživanje pokazalo da je dječja hrana štetnija od hamburgera

ISTRAŽIVANJE provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako cheeseburgeri i čokoladni kolačići imaju veću nutricionističku vrijednost od nekih od najpopularnijih dječjih hrana u toj zemlji.

Kompanija Heinz koja proizvodi hranu za djecu došla je "pod žestoku" paljbu javnosti kada se saznalo da neki njihovi proizvodi imaju više šećera od čokolade, a njihovi kolačići od sira koji se daju bebama imaju sadrže više masnoće od proizvoda u McDonaldsu.

Mnogo hrane koja se reklamira kao "zdrava", mnogo je gora od "brze hrane"

Istraživanje koje je provela britanska "Kampanja za dječju hranu" pokazalo je da je u 107 proizvoda za djecu iz supermarketa velika koncentracija masnoće, šećera i soli, piše The Guardian. Samo polovica proizvoda koji su ispitivani imali su malu količinu masnoće, šećera i soli, dok je za proizvode iz tvrtke Heinz taj omjer bio jedan naprema četiri u korist "nezdrave" hrane. Ta organizacije koja je istraživanje provela bori se za poboljšanje dječjeg zdravlja  kroz konzumiranje bolje hrane, a podržavaju je više od 300 nacionalnih i lokalnih zdravstvenih organizacija.

"Mnogi proizvodi koji se nalaze na tržištu, a namijenjeni su prodaji djeci, reklamiraju se kao "zdravi". U stvarnosti, sa količinom šećer i masnoće koje sadrže, neki su gori od "brze hrane", rekla je dužnosnica organizacije Christine Haigh. Rezultati sličnog istraživanja koje je provedeno 2000. godine "natjerali" su proizvođače da smanje količinu šećera u dječjoj hrani.

I.Kri.
Foto: Ilustracija (opendoormusic.ca)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.