Optužen muškarac iz Podravine, godinama zlostavljao obitelj i djeci prijetio smrću

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

PODIGNUTA je optužnica protiv 33-godišnjeg obiteljskog nasilnika sa šireg đurđevačkog područja koji je četiri godine terorizirao svoju obitelj.

Koprivničko državno odvjetništvo muškarca tereti za počinjenje četiri kaznena djela, što se odnosi na obiteljsko nasilje, prijetnju i izazivanje tjelesnih ozljeda te povredu prava djeteta. Za nasilje u obitelji prijeti mu zatvor do jedne godine dok bi za povredu djetetovih prava mogao dobiti od jedne do pet godina zatvora.

Za prijetnju bi mogao dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora, a za nanošenje tjelesnih ozljeda od jedne do tri godine.

Djeci prijetio smrću

"Okrivljenog 33-godišnjaka optužnicom se tereti da je od lipnja 2018. do veljače 2022. godine u obiteljskoj kući u mjestu kraj Đurđevca, u prisutnosti djece (2011. i 2016.), učestalo grubo vrijeđao i fizički napadao svoju suprugu (1991.), gađao nju i djecu raznim predmetima te njoj i jednom djetetu nanio tjelesne ozljede, uništavao inventar i bezrazložno fizički kažnjavao djecu te ih zaključavao u kući i prijetio im smrću", stoji u optužnici.

Zbog svega što mu se stavlja na teret, muškarac se od veljače nalazi u istražnom zatvoru te mu je istražni zatvor, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, produljen na prijedlog državnog odvjetnika.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.