Optuženi za razbojništvo u Trogiru i plijen od 1,8 milijuna kuna uhićen u Celju!

ZVONKO ČEVIZOVIĆ iz Novske, u Splitu tražen zbog razbojništva nad Miroslavom Škarom, vlasnikom mjenjačnice Adrijana u Trogiru, od kojeg je 10. srpnja 2007. godine navodno oteo 1,8 milijuna kuna, uhićen je u nedjelju po međunarodnoj tjeralici u Celju.

Oštećenog vlasnika mjenjačnice na sud dovela policija

Čevizović je nestao prije godinu dana, nakon što je Vrhovni sud odlučio da ipak mora biti pritvoren. Sklonio se kod supruge u Sloveniju. Na slobodu ga je, inače, pustio Županijski sud u Splitu, i to nakon što je Škaro povukao svoj iskaz. Uopće nije htio svjedočiti. Na raspravu ga je dovela policija, jer se nije odazivao pozivima suca Zorana Matulovića. Moguće, i zato, jer osim potvrde na paragon bloku, nema dokaza da je raspolagao s toliko gotovine.

Čevizović, inače, tvrdi da uopće nije počinio djelo, a njegova braniteljica Doris Košta drži da je optužen nezakonito. Slobode su ga, naime, koštale dvije dlake s potkape koju mu je tijekom borbe strgao napadnuti vlasnik mjenjačnice. Policija ih je usporedila sa uzorkom DNK iz 2003. godine, kojeg su uzeli tijekom provjere njegove veze s grupom švercera oružja. Košta drži da je taj DNK uzorak trebalo uništiti, jer Čevizovića nikad nisu procesuirali u tom predmetu. Osim toga, ističe ona, zakon nalaže da za kvalitetno vještačenje treba makar sedam dlaka.

Čevizović će u ekstradicijskom pritvoru u Celju čekati izručenje Hrvatskoj. Sve formalnosti bi trebale biti gotove za mjesec dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.