Optuženi za smrt 20-godišnjaka u Splitu iz zatvora pismom prijetio sucu

Foto: Arhiva Indexa

JOŠKO BOŽIĆ KUDRIĆ, optužen za smrt 20-godišnjeg Nikole Krmeka, krati vrijeme u zatvoru pisanjem pisama. Sva pisma mu inače moraju proći kroz ruke raspravnog suca Vladimira Živaljića. Kada je sudac vidio što Božić Kudrić piše, prijavio ga je za prijetnju te zatražio i dobio izuzeće sa slučaja.

Sporan je bio sadržaj pisama koje je Božić Kudrić uputio ocu i Ivanu Bulju, ubojici 17-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić, s kojim se sprijateljio u zatvoru.

Sudac Živaljić ozbiljno je shvatio navode iz pisama te ih je proslijedio Državnom odvjetništvu kojem je nešto ranije Božić Kudrić prijavio suca. I to je bio jedan od razloga zbog kojeg je Živaljić zatražio izuzeće. 

Vršiteljica dužnosti predsjednice suda Maria Majić prihvatila je izuzeće, a predmet je preuzela sutkinja Ivona Rupić. Božić Kudrića u svibnju 2016. godine na osam godina zatvora osudio je sudac Slavko Lozina, no presuda je ukinuta i vraćena na ponovno suđenje.

19 puta pravomoćno osuđen

Božić Kudrića terete da je Krmeka udario šakom te da je ovaj pao i udario glavom o asfalt. Umro je u bolnici nakon 10 dana. Lozina je na objavi presude podsjetio da je Božić Kudrić već 19 puta pravomoćno osuđen za kaznena djela s elementima nasilja. Zaključio je kako je pogrešno kanalizirao svoju energiju jer ima predispozicije za borilačke vještine, a u zatvoru drugima piše žalbe.

Vrhovni sud vratio je suđenje radi bitne povrede i krivih zaključaka koje je izveo Lozina pa je suđenje povjereno novom sucu.

Božić Kudrić je nedavno napao pravosudnog policajca u zatvoru u Splitu, a početkom prošle godine izboden je u Lepoglavi nožem napravljenim od drške metle i žlice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.