Optuženi za ubojstvo Pukanića na dan atentata počastili se večerom u restoranu



NA DAN kada su ubijeni Ivo Pukanić i Niko Franjić, prvooptuženi Robert Matanić naručio je večeru za petero ljudi u restoranu ugostitelja Vedrana Rodića. Na večeri su bili Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Robertova djevojka i još jedan muškarac, a u restoranu su bili do tri, četiri sata ujutro. Pratili su utakmicu na televiziji tijekom koje su išle izvanredne vijesti o atentatu.

Rodić je Matanića nakon toga vidio još, kako je kazao, možda tri puta. Jednom je Matanić došao po meso, a jednom je išao u vikendicu koja je u blizini pa je navratio do Rodića. Policija je taj dan ugostitelja ispitivala o skuteru i navigacijskoj opremi. 

"Kao ugostitelj morate biti uljudni pa sjednete s ljudima i popričate", kazao je svjedok Rodić. No, zamjenik ravnatelja Uskoka Slobodan Šašić istaknuo je kako se teško priroda njihovog odnosa može opisati kao ugostitelj-gost, jer se Rodić u razdoblju od četiri mjeseca 120 puta čuo s Matanićem, a 370 puta s Mafalanijem.

Na Šašićevo pitanje je li tom prilikom izvijestio Roberta o posjeti policije, Rodić je kazao kako je, ali samo zato što ga je Matanić baš u to vrijeme posjetio.

Rodić je također kazao kako je Mataniću objasnio gdje može kupiti motor, ali ne zna je li ga on doista i kupio.

Matanićevo ponašanje na dan ubojstva Ive Pukanića opisao je kao normalno, te je negirao da poznaje Bojana Gudurića, Željka Milovanovića i krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića.

Robertova djevojka: Za ubojstvo smo saznali u automobilu

Na suđenju je svjedočila i Matanićeva djevojka Andrijana Stanić. Kako je kazala, vezu s Matanićem započela je u svibnju ili lipnju 2008. Na pitanje poznaje li Željka Milovanovića i Bojana Gudurića, posvjedočila je kako su obojica jednom prespavali kod Roberta u Zagrebu.

Potvrdila je kako su na dan ubojstva išli u restoran na večeru. Prethodno, oko 17 sati, s Robertom je išla u autosalon gdje su se zadržali oko sat vremena. Za ubojstvo Pukanića i Franjića doznali su, kaže, dok su se vozili u autu.

"Netko je nazvao Roberta i rekao mu da je kaos u grad zbog ubojstva", kazala je. Andrijana je posvjedočila i kako Robert i krunski svjedok Marjanović nisu bili u dorbim odnosima jer je ovaj prodao Robertovu kuću bez njegova znanja i bio mu je dužan novac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.