Orešković nakon opoziva: Neki su mislili da ću biti lutka, zbog Karamarka nismo mogli funkcionirati

Foto: FAH

BIVŠI premijer Tihomir Orešković odmah nakon što je većinom od 125 zastupnika opozvan u Saboru a time je pala i Vlada, obratio se novinarima i rekao kako se osjeća nakon što su mu zastupnici ukazali nepovjerenje.

"Žao mi je, došao sam s najboljim namjerama da pomognem domovini. Svi smo došli s namjerom da popravimo ekonomsku situaciju. Zbog loše komunikacije i slučaja Karamarka nismo mogli funkcionirati. Kao premijer sam upoznao i dobre i loše stvari, kao zemlja imamo velik potencijal. Nisam tu došao da se bavim politikom nego da pomognem i tu sam dok se ne izabere nova vlada da ispunim cilj", rekao je Orešković.

"Tko bi mogao ovo očekivati?"

Novinari su ga pitali je li mogao ovo očekivati.

"Tko bi mogao ovo očekivati? Imam globalno iskustvo. Nadao sam se da ću imati podršku Karamarka, ali s Petrovom sam dobro surađivao. Domoljub sam, volim izazove, ovo je bio ogroman izazov i iskustvo. Zahvaljujem svim građanima koji su mi dali podršku. Ja sam malo tužan jer mislim da smo mogli puno više napraviti, ovaj tim je imao velik potencijal. Kao čovjek koji je došao iz privrednog sektora puno je političkih spinova, ali uvjeren sam da će Hrvatska imati dobru gospodarsku godinu. I dalje ćemo raditi i tu sam dok bude trebalo ispuniti ovu funkciju kao tehnički premijer.

Otkrio je koji će biti njegovi daljnji koraci.

"Ovaj vikend ću se malo odmoriti, biti s obitelji i djecom i stati na loptu. Vidjet ću situaciju, tu sam da radim, još uvijek postoje obaveze koje moramo ispuniti."

Nudili mu kandidate za SOA-u

Objasnio je i zašto se toliko pričalo o Sigurnosno-obavještajnoj agenciji.

"Mislim da svi znate da se dosta pričalo oko SOA-e, neki su mislili da ću biti lutka, ja sam puno godina u biznisu i imam liniju koju neću prijeći. Birao sam osobu koja je dobra za taj posao. Nudili su mi se neki kandidati, a ja sam imao svoga. Zajedno smo odlučili predsjednica i ja za Markića."

Na pitanje o tome misli li da se većina treba preslagivati ili bi trebalo ići na nove izbore, bio je jasan.

"Ja mislim da bi trebali biti novi izbori, da to građani očekuju i da bi oni trebali odlučiti", zaključio je Orešković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.