Delegati SDP-a prespavali u Westinu pa pljeskali Bernardićevom pozivu na društvene promjene

Foto:FaH

OKO osamdeset delegata SDP-a koji danas biraju novo vodstvo te stranke smješteno je u hotel s pet zvjezdica - Westin. Jedan od najluksuznijih zagrebačkih hotela tako je mnogim članovima stranke, koji zazivaju povratak korijenima i socijaldemokraciji, postao početna točka za promjenu smjera. Kako nam je objasnio tajnik stranke Igor Dragovan riječ je u uobičajenoj praksi, a bez obzira što je riječ o visokokategorniku zapravo je riječ o štednji.

Štedi se u hotelu s pet zvjezdica

"Nije ovo prvi puta, naime i prije smo smještali delegate u ovaj hotel. Imamo posebne cijene te je riječ o jednom o najpovoljnijih opcija za smještaj u Zagrebu", kaže tajnik Dragovan.

Podsjetimo, SDP danas održava izbornu konvenciju na kojoj bira 103 člana Glavnog odbora i 18 članova Predsjedništva stranke. Novi predsjednik SDP-a Davor Bernardić nova izborna pravila dogovorio je ovoga tjedna na sastanku s predsjednicima županijskih organizacija s ciljem suzbijanja glasanja za nepoznate kandidate "na temelju šalabahtera".

No, jedan je od šalabahtera ipak je procurio u javnost.

Bernardić: Kolegice i kolege

"Kolegice i kolege, socijaldemokrati dobro došli u stranku koja predvodi i znala je uvijek predvoditi društvene promjene, pozdravio je novoizabrani predsjednik SDP-a Davor Bernardić kojega su izaslanici dočekali burnim pljeskom.

Konvenciju vodi radno predsjedništva na čijem je čelu Ranko Ostojić, koji je bio Bernardićev protukandidat na predsjedničkim izborima.  Ranko Ostojić, pozdravio je delegate konvencije s  "drugarice i drugovi", što je prihvaćeno s velikim pljeskom, te poručio da će radno predsjedništvo voditi konvenciju prema visokim standardima.




Kao gosti na konvenciju su došli čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak, HSS-a Krešo Beljak, HSU-a Radimir Čačić iz Reformista, Milorad Pupovac iz SDSS-a.

Nakon što bude izabrano Predsjedništvo, izabrani članovi toga tijela moći će istaknuti i svoje kandidature za potpredsjednike stranke, a između onima koji iskažu interes bit će izabrana četiri  potpredsjednika.

Novoizabrani Glavni odbor na prvoj će sjednici izabrati svog predsjednika. Tada će biti izabrani i novi glavni tajnik stranke, predsjednik i članovi statutarne komisije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.