Osječanin nasmrt izbo ljubavnicu, pokrao zlatni nakit i za to dobio 11 godina zatvora

OSJEČANIN Zvonimir Mihić danas je na Županijskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na 11 godina zatvora zbog krađe i ubojstva svoje prijateljice, 57-godišnje Jadranke Balen.

55-godišnji Mihić je 10 godina zatvora dobio za tri smrtonosna uboda nožem, a godinu i pol za krađu zlatnog nakita s ubijene. Osječki sudac je tu kaznu ujedinio i pretvorio u 11 godina robije. Ubojstvo se dogodilo 20. siječnja ove godine u Jadrankinu stanu, a Mihić tvrdi kako se događaja toga kobnog dana ne sjeća.

Želio Jadranki kupiti zaručnički prsten

"Nisam ni bio svjestan da sam je ubo, ali sam jedini bio tamo i nitko drugi to nije mogao učiniti", priznao je u obrani Mihić te objasnio kako se tog dana s Jadrankom ljubio dok su uz pivo i rakiju gledali televiziju. Ne zna razlog svađe koja je dovela do njezina ubojstva.

Priču još tragičnijom čini činjenica da je Mihić toga dana od socijalne pomoći želio Jadranki kupiti zaručnički prsten. Mihić je objasnio da je uzeo zlato zato što se sjetio svoje tetke koja je umrla 1992. godine, s koje zbog bombardiranja grada nisu uspjeli skinuti nakit. "Zato sam htio Jadranki skinuti prstenje i lančić, ali nisam mogao pa sam otišao po sapun", rekao je Mihić te dodao da je nakit želio dati Jadrankinoj kćeri.

Težak život para prije ubojstva otkriva činjenica da su se i ranije znali napiti i tući, a Mihić je već liječen od alkoholizma. Zabilježeno je i da se ranije četiri puta pokušao ubiti te da boluje od PTSP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.