Osječanin spasio svoju obitelj iz gorućeg auta na benzinskoj. Za život se bori vojnik

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Splitski liječnici još se bore za život mlađeg muškarca koji je zadobio teške opekline u nesreći na benzinskoj postaji na odmorištu Mosor Jug, kod Omiša. Iz Ministarstva obrane (MORH) potvrdili su za Dnevnik Nove TV da se radi o pripadniku oružanih snaga. 

"Radimo sve u našoj moći, u najboljoj jedinici, pri klinici za anesteziju. Intenzivno liječenje se pruža i nadam se da ćemo vam dati više informacija u sljedećih 48 ili 72 sata", kazao je Josip Krnić, pročelnik Hitnog objedinjenog prijema u splitskom KBC-u.

Tri osobe su ozlijeđene u nesreći

Podsjetimo, jučer se nepoznati vozač automobilom švedskih registarskih oznaka zaletio u agregat za točenje goriva, nakon čega je izbio požar. Navedeni vozač je smrtno stradao, dok su ozlijeđeni vojnik, još jedan muškarac i državljanka Francuske. 

Obojica ozlijeđenih muškaraca imaju teške opekline. Međutim, drugi muškarac, za razliku od vojnika, nije životno ugrožen.

SiB.hr piše kako je taj drugi muškarac Osječanin koji je vozio Porsche. Navode kako je Osječanin bio dovoljno priseban da iz gorućeg automobila spasi članove svoje obitelji i pomakne vozilo dalje od benzinske postaje kako ne bi došlo do još veće tragedije. 

Liječnik: Pacijenti gube jako puno tekućine

"Nije moj sin heroj, on je spasio svoju obitelj. Sve što je imao bilo mu je u tom automobilu. On je samo iz vatre spasio obitelj što bi svatko normalan napravio", poručio je njegov otac. Nije želio govoriti o samoj nesreći, ali je potvrdio kako je zdravstveno stanje njegovog sina bolje. 

Državljanka Francuske puštena je na kućnu njegu. Krnić je za Dnevnik Nove TV objasnio zbog čega su opekline izrazito opasne. 

"Pacijenti gube jako puno tekućine preko kože i samim time su izloženi dodatno velikoj šansi teških infekcija i septičkih stanja. To je naravno samim time za život ugrožavajuće stanje", naglasio je. 

Traže se očevici

Policijska uprava splitsko-dalmatinska traži očevice jučerašnje nesreće. 

"U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su prethodile događaju, pozivamo očevice da se jave osobno u Postaju prometne policije Split, Put Plokita 81 ili na brojeve telefona 021/ 504-010 i 021/504-036. 

Utvrđeno je da je za sada nepoznati vozač, koji je smrtno stradao, osobnim vozilom švedskih nacionalnih registarskih oznaka skrenuo na terminal benzinske postaje i udario u drugo osobno vozilo, a potom od siline udara vozilo se odbilo i udarilo u agregat za točenje goriva", priopćili su ranije iz policije. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je kako će identitet poginulog u nesreći biti utvrđen međunarodnom policijskom suradnjom. 

"Znamo da je auto švedskih registarskih oznaka, došli smo do podataka o vlasniku vozila, međutim, u ovom trenutku, s obzirom na objektivne okolnosti, ne možemo potvrditi je li za vozilom bio vlasnik i tu će nam pomoći međunarodna policijska suradnja", izjavio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.