Osječka televizija mora Indexu platiti 1990 eura zbog Tomasovićevih laži u Bujici

Screenshot: Youtube

ŽUPANIJSKI sud u Zagrebu presudio je da Osječka televizija mora isplatiti Indexu i novinaru Vojislavu Mazzoccu po 1990.84 eura, odnosno 15.000 kuna zbog laži koje je u emisiji Bujica voditelja Velimira Bujanca izgovorio splitski kirurg Hrvoje Tomasović.

U ovom sporu su Mazzocco i Index tužili Osječku televiziju jer su Bujanec i njegov gost Tomasović iznosili neistine, neprovjerene i zlonamjerne informacije u emisiji nakon što je na Indexu 2015. objavljen članak autora Vojislava Mazzocca OTKRIVAMO Splitski liječnici: "Karcinome šalji meni. Novac dijelimo po pola. Kod mene nema zajeba!"

Tomasović kod Bujanca rekao da Index provodi reket protiv njega

Gostujući u Bujici 30. studenog 2015., nakon objave članka, Tomasović je predstavio Mazzocca i Index kao "ucjenjivače sklone prijetnjama i teškim uvredama". Za Index je rekao da je riječ o "radikalnom jugoslavenskom portalu koji sudjeluje u kriminalnim aktivnostima paraobavještajnog podzemlja" i mediju koji provodi reket protiv njega.

Tomasović je pričao da ga je Mazzocco ucjenjivao za 20.000 eura i govorio da neće objaviti članak ako dobije novac. Govorio je da je Mazzocco do informacija došao hakiranjem i suradnjom s "paraobavještajnim podzemljem".

"Tomasović je upravo izjavio da je žrtva medijskog reketa, da su dijelom falsificirali njegovo dopisivanje s drugom liječnicom i da su ga tražili 20.000 eura da to ne objave… Sve su to počinili ljudi s Indexa", rekao je Bujanec u emisiji.

"Index objavljuje podatke koje mu dostavlja netko iz vrha policijskog USKOK-a, i to s neistinama, lažima i podacima koji su potpuno iskrivljeni… Kad znamo tko je vlasnik, onda za mene nije iznenađenje da se može baviti i ucjenama", također je rekao Bujanec.

Prema mišljenju suda, u emisiji su iznesene laži kojima je povrijeđena čast i nanesena šteta ugledu novinara Mazzocca i Indexa.