"Osječki političari, odvjetnici i poduzetnici plaćaju seks maloljetnim štićenicama Doma"

MALOLJETNE štićenice Doma za odgoj djece i mladeži ispričale su novinaru Jutarnjeg lista Dragi Hedlu da su žrtve pedofilije i silovanja unutar organiziranog lanca maloljetničke prostitucije u Osijeku. Svoje optužbe, koje mogu potkrijepiti SMS-ovima dogovora noćnih sastanaka, spremne su ponoviti u policiji.

Među "mušterijama" koje su im dovodili svodnici su i dvojica visokopozicioniranih političara iz Osijeka, od kojih je jedan u upravi velike državne tvrtke, a drugi je bio visoki dužnosnik jednog ministarstva te jedan poznati osječki odvjetnik, te druge poznate osobe iz političkih, poduzetničkih i pravosudnih krugova, navodi list te objavljuje pisma u kojima su opisani njihovi sastanci s klijentima. Ipak, nisu tako široke ruke kada treba platiti seks.

"Svodnik me ošamario jer sam odbila analni seks"

"Samo sam čekala da sve to što prije završi, a kad smo izašli iz sobe, svodnik koji me doveo upitao je mušteriju je li zadovoljna. On je rekao da nije potpuno, jer sam odbila analni seks. Tada me svodnik ošamario i rekao kako sam mogla više zaraditi da sam bila pametna. Za uslugu sam dobila kutiju Marlbora i 50 kuna", ispričala je štićenica koja je u studenome 2008. navršila 17 godina, a u lanac prostitucije uvučena je još kao 15-godišnjakinja.

No, djevojke su odvođene i izvan Osijeka. U jednom od pisama djevojčica, čiji je rukopis potvrdila ravnateljica doma Jasminka Devčić, djevojčica navodi da su ju vodili u Đakovo, Vinkovce, Beli Manastir i Ivankovo, no uglavnom su se sastanci odvijali u Osijeku - sportskome klubu te stanovima na dvije lokacije u Strossmayerovoj ulici, u Drinskoj i Vukovarskoj ulici. Navode i da su ih njihovi svodnici uzimali veći dio zarade pa bi im ostavljale tablete, heroin i kokain. Pišu i kako su drogu dobivali iz Vinkovaca od muškarca čije ime također navode.

Znaju registracije, telefonske brojeve

Osim telefonskih brojeva osoba koje su navele kao klijente, one znaju i registracijske brojeve automobila - od Audija i Passata, BMW-a i Peugeota, do kombija cigla boje kojima ih voze njihovi svodnici i klijenti. Najčešće ih odvoze u prostorije jednog osječkog sportskog kluba u kojima postoji nekoliko soba za prostituciju.

"Posprdno nas zovu domobranke, zato što živimo u Domu", ispričala je jedna od žrtava žaleći se na okrutnost R. R., za kojeg kaže da je bivši policajac. List navodi kako jedna bivša štićenica, koja je ranije bila uključena u lanac maloljetničke prostitucije u Osijeku, danas radi u ilegalnom bordelu na zagrebačkoj Trešnjevci, dok je druga rodila  kao maloljetnica i ne zna tko je otac djeteta. Treća, za koju naše sugovornice tvrde da je u trećem mjesecu trudnoće, prebačena je u Odgojni dom u Bedekovčini.

Ravnateljica doma Jasminka Devčić izjavila je kako su imali određenih sumnji da se takvo što događa, a dan nakon što je upoznata sa sadržajem pisma, kaže, obavijestila je Policijsku upravu osječko-baranjsku.

A.B.
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.