Oslobođen za pokušaj ubojstva HDZ-ovke i šefice Hrvatskog teniskog saveza

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SUDBENO vijeće Županijskog suda u Varaždinu odbacilo je optužnicu protiv Marka T. za pokušaj ubojstva HDZ-ovke i predsjednice Hrvatskog teniskog saveza Nikoline Babić, piše Varaždinski.

Netko je prije 11 godina dvaput pucao na Babić

Na Babić je pucano još prije 11 godina, u svibnju 2008. u Ulici Mate Lovraka u Čakovcu. Tada je bila u automobilu sa svojim maloljetnim sinom. Jedan metak probio je staklo auta i prošao kroz rukav njezine trenirke, dok se drugi metak zabio u blatobran.

Vrhovni sud vratio je osuđujuću presudu na Županijski sud te su opet provedeni dokazni postupci i ispitani svjedoci, no nije bilo novih značajnih otkrića.

Iza pokušaja ubojstva bio je međimurski poduzetnik koji se kasnije ubio

Unatoč tome što u dokaznom smislu nije bilo promjena, Vijeće je oslobodilo 34-godišnjaka i odbacilo sve četiri točke optužnice koja ga je teretila da je pokušao ubiti Babić na zahtjev međimurskog poduzetnika Miljenka C. Na presudi je istaknuto kako se s velikom sigurnošću može reći da je iza pokušaja ubojstva i prijetnji koje je obitelj Babić primala bio Miljenko C.

On se ubio u lipnju 2014., a prije samoubojstva ostavio je oproštajnu poruku: "Ostavio sam smeće da živi da nemate problema u životu. Pusa." Moguća povezanost poduzetnika i pištolja koji je korišten u pokušaju ubojstva nikada nije dokazana.

Sutkinja Božica Mišak rekla je da se stranke mogu žaliti na odluku suda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.