Osuđen jer je na Fejsu bjelovarskim policajcima napisao "majku vam policijsku"

Ilustracija: Shutterstock

Muškarac u dobi od 31 godine ovih dana je osuđen i proglašen krivim jer je prošle godine na Fejsu nešto iza ponoći vrijeđao bjelovarske policajce.

U presudi stoji da je 31-godišnjak prošle godine u svibnju u 0:30 preko Facebooka, u grupi "Policija zaustavlja Bjelovar i okolica", omalovažavao policijskog službenika Sašu i djelatnike policije u vezi obavljanja njihove službe, piše Danica.

"Majku vam policijsku"

"On je na društvenoj mreži pod svojim registriranim profilom objavio: 'Ajmo, gdje ste, majku vam policijsku, idem pravac Narta-Rovišće, Ajdeee Mars i ekipa, gdje ste, da vas vidim kako skačete'", navodi se u presudi.

Bjelovarski policajac koji je pisao prijavu protiv 31-godišnjaka otkrio je kako su informaciju o njegovom komentaru dobili preko policijskog sustava e-dojave, što znači da ga je netko prijavio policiji.

Kažnjen sa 60 eura

"Potom je napravljen ispis tih poruka s profila na Facebooku, pa se onda i vidjelo da je vrijeđao Sašu i druge policajce. Nakon što sam izvršio uvid u to, zaključio sam da je počinio prekršaj te sam sačinio optužni prijedlog", svjedočio je bjelovarski policajac, prenosi Danica.

Muškarac je bez saslušanja proglašen krivim i kažnjen sa 60 eura. Sud je naveo da je 31-godišnjak kažnjen jer je "omalovažavao policijske djelatnike u svezi obavljanja njihove službe".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.