Osuđena na smrt zbog "preljuba" nakon što ju je silovao rođak: Otac tražio smrtnu kaznu

Screenshot: Ilustracija
 
SEOSKI sud u pakistanskoj pokrajini Punjab osudio je 19-godišnju djevojku na smrt zbog "preljuba", nakon što je ispričala kako ju je silovao rođak.
 
Djevojka je rekla policiji da su ona i obitelj spavali u kući u Rajanpuru, kada je ušao njezin rođak, uperio u nju pištolj i silovao ju, objavio je Press Trust of India.
 
"Seosko vijeće je odbilo moju izjavu"
 
"Nisam mogla ništa učiniti ni uzbuniti roditelje jer mi je prijetio pištoljem. Ali, seosko vijeće je odbilo moju izjavu i ustvrdilo da sam spavala s njim uz pristanak", rekla je nesretna djevojka.
 
Neformalni seoski sudovi prisutni su u zabačenim dijelovima Pakistana. Česta su meta kritika zbog okrutnih kazni koje izriču zbog preljuba, koje nemaju nikakve pravne temelje.
 
Vlastiti otac i silovatelj tražili su smrtnu kaznu
 
Djevojka je također izjavila da sud nije ništa učinio u vezi s njenim silovateljem. Express Tribune je objavio da su četvorica muškaraca, uključujući oca djevojke i rođaka koji ju je silovao, prisilili sud da ju osudi na smrt.
 
Lokalni policajac Qaisar Hasnain izjavio je da je uložena službena žalba na presudu 19-godišnjakinji te da su četvorica muškaraca privedeni. Djevojka je odvezena u vladino sklonište u Rajanpuru.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.