Osuđena prva ISIS-ova napadačica u Njemačkoj, imala je samo 15 kad je pokušala zaklati policajca

Foto: Njemačka policija

16-GODIŠNJA Njemica iz Maroka Safia S. osuđena je na šest godina zatvora nakon što je izvela prvi napad pristaša ISIS-a u Njemačkoj, prenosi BBC. Prošle je godine ubola nožem u vrat te ozbiljno ozlijedila policajca u Hanoveru.

Tužitelji su utvrdili da je napad naredio i nadgledao ISIS. Djevojka je osuđena zbog pokušaja ubojstva, pomaganja terorističkoj organizaciji te nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Na dvije i pol godine osuđen je i Mohamad Hasan K (20), koji je znao za napad, ali nije upozorio vlasti.

"Neka Alah blagoslovi naše lavove!"

Safia S. napala je 34-godišnjeg policajca 26. veljače prošle godine, nakon što se tjednima prije pridružila ISIS-u u Siriji. Iako ju je majka dovela natrag u Njemačku, ostala je u kontaktu sa džihadistima putem interneta.

Nakon napada u Parizu 13. studenog 2015. poslala je Hasanu K poruku pronađenu na njenom mobitelu: "Neka Alah blagoslovi naše lavove koji su izveli operaciju jučer u Parizu". Djevojka je nakon napada na policajca napisala pismo isprike te se ponovo ispričala na sudu.

Njezina obitelj upozorila je vlasti da je postala radikalizirana, a odvjetnik Mutlu Guenal izjavio je da je "policija ta koja je pogriješila".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.