Osuđeni HDZ-ovac zbog bolesti nije u zatvoru. Ovo je isto on na lovačkom druženju

FRANJO LUCIĆ trebao je na odsluženje jednogodišnje kazne zatvora, ali je već drugi put, prema odluci Županijskog suda u Slavonskom Brodu, dobio odgodu zbog iznimno lošeg zdravstvenog stanja.

Dugogodišnji saborski zastupnik i bivši HDZ-ov gradonačelnik Pleternice pravomoćno je osuđen za kazneno djelo nuđenja mita. Lucić je 19. siječnja ove godine tražio novu odgodu, piše Telegram, a sudac ju je potvrdio temeljem mišljenja Zatvorske bolnice koja je, s obzirom na uvid u Lucićevu dokumentaciju, zaključila da je on toliko teško bolestan da ga ne može liječiti u sklopu svog sustava.

Tako na slobodi ostaje najmanje do 26. travnja ove godine. No čini se da moćnom HDZ-ovcu i nije toliko loše. Lokalni portal Požega.eu 13. veljače ove godine objavio je članak o izbornoj skupštini Lovačkog društva Šljuka u Pleternici. Pogađate, Lucić je bio ondje.

Kako navodi spomenuti portal, Lucić je u sklopu rasprave "pozvao na jedinstvo i očuvanje svega stečenog kroz dugu povijest Šljuke". Nije to sporno bilo ni aktualnoj pleterničkoj gradonačelnici Mariji Šarić, inače nećakinji Lucićeve supruge, koja je pohvalila lovce.

Lucić aktivno sudjeluje u raspravi i nazdravlja žesticom

Portal Požega.eu objavio je i galeriju fotografije s tog lovačkog druženja na kojima se vidi i Lucić. Ne izgleda nimalo bolesno, odjeven je u lovačku jaknu i obraća se okupljenima. 

Na drugoj fotografiji se vidi kako u ruci drži čašicu nekog žestokog alkoholnog pića i, čini se, nazdravlja uz smiješak.

Lovačko druženje na kojem je bio Lucić održano je 12. veljače, dok se u Lucićevoj dokumentaciji koju je slao zatvoru, piše Telegram, navodi da "ima epikrizu utvrđenu nalazom Opće županijske bolnice u Požegi od 4. siječnja 2023.".

Zatvorska bolnica zaključila je da se "kod osuđenika radi o teškoj akutnoj bolesti za čije liječenje nema uvjeta unutar zatvorskog sustava", pa se zbog toga "preporuča odgoda izvršenja zatvorske kazne u trajanju od tri mjeseca". 

Iz ovog proizlazi da je Lucić u malo više od mjesec dana čudesno ozdravio. Valja podsjetiti da je Lucić početkom prosinca prošle godine polagao vijence umjesto da je bio na odsluživanju zatvorske kazne za koju je pravomoćno osuđen.

Lucić osuđen jer je podmićivao novinara Telegrama

Podsjetimo, Lucić, zastupnik u prošlom sazivu sabora, mora u zatvor na godinu dana zbog pokušaja podmićivanja novinara Telegrama Drage Hedla, odlučio je nedavno Vrhovni sud.

Uskok je teretio Lucića da je u ljeto 2017. u Požegi novinaru Hedlu, koji je prikupljao informacije o njegovim poslovnim i financijskim transakcijama kao zastupnika u Hrvatskom saboru te njegovih trgovačkih društava, ponudio novčanu nagradu da ne piše članak na temelju informacija koje je prikupio jer bi mu on štetio kao saborskom zastupniku i poduzetniku.

Lucića se teretilo da je Hedlu rekao kako će mu za to "da ne napiše tekst platiti tri puta više od naknade koju bi dobio od medijske kuće za koju piše te da novac nije u pitanju".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.