Osumnjičeni za jeziva ubojstva branio se šutnjom, odvjetnik otkrio nove detalje

Foto: Borna Filic/PIXSELL

DAMIR M., osumnjičen da je na zagrebačkim Strugama ubio svoju 76-godišnjakinju tetu i njezinog posinka (50), danas je bio na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu, a potom je prevezen na sud koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Odvjetnik osumnjičenog za dvostruko ubojstvo na Strugama Neven Gotal kazao je za RTL da njegov branjenik nije iznosio obranu ni na policiji ni na DORH-u što se smatra kao da negira krivnju za djelo.

"Branio se šutnjom i u policiji i na Državnom odvjetništvu", rekao je Gotal te dodao kako je DORH zatražio istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Odvjetnik kaže da nije bježao

"Već je ranije evidentiran za neka djela, no nije to bilo ništa opasno", kazao je Gotal. Tvrdi kako njegov branjenik nije bježao.

"Nazvao sam ga čim sam postavljen za njegova branitelja, odmah se javio i rekao da ima rezerviran smještaj do srijede. Rekao je da će doći u utorak navečer, ali je došao u utorak ujutro. Kada je on krenuo, ja sam obavijestio policiju.

Potraga je bila formalno raspisana, ali zapravo se dobrovoljno vratio", kazao je Gotal i dodao kako je predaja bila u dogovoru s policijom. Odvjetnik je kazao da time što branitelj nije iznosio obranu smatra se da negira krivnju.

>> Dvostruko ubojstvo u Zagrebu: Policija našla krunski dokaz u kontejneru za smeće

Podsjetimo, osumnjičenik za dvostruko ubojstvo u zagrebačkom naselju Struge uhićen je, kako se neslužbeno doznaje, nakon što je policija pronašla tragove DNK na nožu s kojim vjeruju da je počinjen brutalan zločin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.