Otac dječaka koji je u Španjolsku prokrijumčaren u koferu ipak neće ići u zatvor

Screenshot, Video: Euronews Youtube

NAKON što je 2015. dječak s Obale Bjelokosti prokrijumčaren iz Maroka u Španjolsku u koferu, tužitelji su za njegovog oca zahtijevali zatvorsku kaznu.


Naime, između Maroka i Španjolske je u svibnju 2015. godine na graničnom prijelazu zaustavljena jedna žena koja je imala težak kofer. Kada je kofer skeniran, policajci na prijelazu su na skenu vidjeli siluetu djeteta koje je u koferu ležalo sklupčano u fetalnom položaju.

Kako javlja BBC, dječak je bio u užasnom stanju kada je kofer otvoren, a nedugo potom otkriveno je i kako je njegov otac platio da mu sina prokrijumčare iz Maroka u Španjolsku.

Njegov otac, koji je živio na Kanarskim otocima, doputovao je na Obalu Bjelokosti po svojeg sina, dovezao ga do granice i navodno platio Marokanki da prenese njegovog sina preko granice. Otac je granicu prešao nekih sat vremena nakon sina i tada je uhićen.

Tražena zatvorska kazna

Tužitelji u Španjolskoj su zahtijevali zatvorsku kaznu za dječakovog oca, ali je sud odlučio dosuditi samo novčanu kaznu. Sud je zaključio kako nisu postojali dokazi da je otac doista znao da će njegov sin biti prevezen preko granice u koferu, a u njegovu korist je svjedočio i sad desetogodišnji dječak.

"Ni moj otac ni ja nismo znali da će me staviti u kofer. Uvijek su govorili da ćemo putovati automobilom", rekao je dječak.

Ispričao je i kako mu je bilo teško disati dok je bio u koferu.

Sud je njegovom ocu, koji je u istražnom zatvoru bio mjesec dana, dosudio kaznu od 92 eura.

"Sada je sve gotovo, možemo nastaviti skupa sa svojim životima", rekao je dječakov otac, prenosi BBC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.