Otac i sin napali čovjeka šipkom i odvijačem na Braču. Otprije su poznati nasilnici

Foto: Dalmatinski portal

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je kako su nakon kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku predali 78-godišnjaka i njegovog 45-godišnjeg sina zbog sumnje da su jučer oko podne u Murvici na Braču zbog nesuglasica oko parkiranja i korištenja puta napali 58-godišnjaka.

Sina sumnjiče da ga je više puta udario metalnom šipkom, dok ga je otac oštrim predmetom - odvijačem - okrznuo po abdomenu.

Prijavljeni su za tešku tjelesnu ozljedu, a policija ih je predala pritvorskom nadzorniku jer su, kako navode, ranije evidentirani kao počinitelji kaznenih djela i prekršaja s elementima nasilja. 

 

"Prije dvije godine mi je prijetio nožem"

Napadnuti Boris Kašljević ispričao je za Dalmatinski portal da već duže ima problema s osumnjičenicima, ocem i sinom Smiljenkom i Pjerinom Pavišićem i da ovo nije prvi događaj radi kojeg je u Murvicu dolazila policija. 

"Prije dvije godine stari Pavišić mi je prijetio nožem i oštetio automobil. Jučer su me prvo verbalno napali kada sam suprugu i sina dovezao na plažu. Otišao sam poslije u mesara i ispred moje kuće me napao mlađi Pavišić. Prišao mi je s leđa i poprskao me sprejem. Sve mi je utrnulo. Onda me počeo šaketati, othrvao sam se nekako, došli su ljudi, rastavili nas. 

Kasnije sam otišao po suprugu i sina. Bio je stariji sin sa mnom. Pojavili su se Pavišići, Pjerino sa šipkom i stari Smiljenko s odvijačem. Bilo je tu još ljudi. Pjerino me svom snagom udario šipkom, a i stari me poslije dohvatio. Krvavog su me prebacili najprije u bolnicu u Supetar, a potom gliserom u KBC Split. Jezivo je ovo. Teror u malom mjestu, ne znam što će se dogoditi idući put kada ih sretnem", ispričao je Boris Kašljević, koji je dobio četiri šava na glavi i gips na ruci. 

Prijetio da će baciti bombu na njegovu obitelj

Početkom prošle godine Općinski sud u Splitu izdao je kazneni nalog protiv Smiljenka Pavišića kojim je osuđen na uvjetnu kaznu od osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine za prijetnju i oštećenje tuđe stvari.

U tom predmetu oštećenik je Boris Kašljević. U rujnu 2022. Pavišić mu je rekao da će baciti bombu na njegovu obitelj i da će ih sve ubiti. Mahao je preklopnim nožem. Nogom je udario po blatobranu njegovog vozila napravivši štetu od 450 eura, piše Dalmatinski portal.

Pavišić je prigovorio na kazneni nalog pa je cijela stvar prebačena u raspravnu dvoranu nakon potvrđivanja optužnice. Rasprava još nije zakazana. 

Smiljenko Pavišić je već osuđen za napad na N. M. u srpnju 2020. Nakon što se ovaj fizički sukobio s njegovim sinom potegao je na njega kosir. Zahvatio ga je po desnoj sljepoočnici. Za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede osuđen je na šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Presuda je pravomoćna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.