Otac krvnika iz SAD-a: Bio je dobar sin, nije smio napasti gayeve jer će ih ionako Bog kazniti

Screenshot: YouTube

OTAC islamista koji je ovog vikenda napravio pokolj u gay klubu u Orlandu inzistira na tome da njegova sina nisu motivirale nikakve islamističke radikalne ideologije, piše The Washington Post.

Otac 29-godišnjaka opisuje kao "dobrog sina" te ne zna što je pošlo krivo. Seddique Mateen nije ponudio nikakav odgovor na pitanje što se dogodilo sa 29-godišnjim Omarom Mateenom da se odluči na svoj suludi pohod tijekom kojeg je nazvao 911 samo da bi izrazio svoju lojalnost ISIS-u.

"Nije bio radikalan, čak nije ni nosio bradu. Ne mislim da je islam imao ikakve veze s tim", kaže otac.

Sina je kontaktirao dan prije pohoda i nije osjetio nikakve znakove koji bi nešto odali. Stariji Mateen rekao je kako bi volio otputovati u Orlando i posjetiti ranjene i obitelji ubijenih u popularnom gay klubu u ovom američkom gradu. No, na Facebooku je poslao jednu sasvim drugu poruku.

"Bog će osobno kazniti one koji su umiješani u homoseksualizam", rekao je Mateen stariji čime je relativizirao sinove zločine i uvrijedio sve žrtve i njihove obitelji, kao i sve homoseksualce.

Otac je ispričao da je njegov sin do oružja mogao doći preko svog poslodavca. Omar Mateen je, naime, radio kao zaštitar za G4S, veliku sigurnosnu kompaniju.

Sedique Mateen napustio je rodni Afganistan nakon sovjetske invazije početkom osamdesetih. Njegov sin Omar rođen je u New Yorku, ali se obitelj preselila na Floridu.

Mateen stariji prilično je vezan za rodnu zemlju, a sebe predstavlja kao važnu i utjecajnu osobu za Afganistan, bez obzira što desetljećima živi u SAD-u.

Tako on često gostuje u emisijama i objavljuje svoje proglase na YouTube, a nerijetko je hvalio čak i notorni talibanski pokret.

Podsjetimo, Omar Sadeeq naoružan je upao u gay klub u Orlandu i pobio pedeset ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.