Otkriveni lopovi koji su organizirali "sačekušu" i opljačkali vlasnicu mjenjačnice u Rijeci

RIJEČKA je policija objavila danas da je otkrila i identificirala sedmoricu muškaraca koji su gotovo prema filmskom scenariju prije nekoliko mjeseci opljačkali 49-godišnju vlasnicu jedne mjenjačnice u Rijeci, otevši joj poveći novčani iznos.

Naime, sedmorica muškaraca, koji prema navodima policije privremeno borave na području Zagreba, u više su navrata početkom ove godine putovali u Rijeku, gdje su pažljivo pratili navike i kretanje 49-godišnje vlasnice mjenjačnice. Potom su 4. veljače ove godine stigli u Rijeku u dva vozila, od kojih je jedno bilo ukradeno na području Zagreba.

Razbojnici su u Medovićevoj ulici istoga dana organizirali klasičnu "sačekušu", rasporedivši se na nekoliko punktova u blizini zgrade u kojoj je žena živjela. Kad je ona izašla iz zgrade u namjeri da krene na posao, prišli su joj s leđa i iz ruku joj otrgnuli torbicu u kojoj se nalazilo 280.000 kuna.

Lopovi su potom pobjegli s mjesta događaja i našli se u stanu jednog poznanika, u kojem su razdijelili plijen, nakon čega su se mirno razišli. Novac su brzo potrošili na provode i putovanja izvan Hrvatske. Petorica razbojnika su uhićena, a dvojica su još nedostupna i za njima se traga. Kaznena prijava protiv počinitelja podnosit će se redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu, kako protiv drskih kradljivaca tako i protiv 19-godišnjaka u čijem su stanu novac podijelili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.