Ovo je osumnjičeni za ubojstvo policajaca u Sarajevu 2018. Lani uhićen pa pušten

MARKA Trifkovića zvanog Žižan pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) predali su Tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

On je jedan od osumnjičenih za ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Njega su jučer uhapsili pripadnici SIPA-e postupajući po nalogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

"Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u nastavku rada po predmetu koji se odnosi na otkrivanje počinitelja krivičnog djela ubojstva policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u listopadu 2018. godine, uhitili su jednu osobu", naveli su jučer iz Tužiteljstva, prenosi Klix.

Policajci izrešetani iz strojnice

Trifković je uhićen i u siječnju prošle godine u akciji u okviru predmeta Volan. Pritvor mu je ukinut u lipnju prošle godine.

U predmetu ubojstva sarajevskih policajaca, pored Trifkovića, za ubojstvo su osumnjičeni i Aleksandar Macan, koji je u pritvoru, te Savo Marinković, koji se nalazi na izdržavanju kazne u Njemačkoj, a za njim je raspisana tjeralica.

Dvojicu policajaca u listopadu 2018. hladnokrvno su likvidirali pripadnici kriminalne skupine odgovorne za krađu automobila.

Vujinović i Šehović ubijeni su kada su u rutinskoj ophodnji u naselju Alipašino Polje zatekli kradljivce na djelu. Najmanje jedan među njima na policijski je automobil pucao iz strojnice. Jedan policajac na mjestu je ubijen, a drugi je kasnije preminuo u bolnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.