Ovo je vojnik koji je letvom slomio ruku dječaku u Otočcu. Nazvali smo ga

Foto: Facebook

HRVATSKI vojnik u četvrtak je letvom slomio ruku dječaku u Otočcu. 

Na 14-godišnjeg dječaka je nasrnuo drvenom letvom, prema dostupnim informacijama, jer ga je s prijateljima zatekao u njegovu čamcu. 

Kako doznajemo, letvom je dječaku polomio ruku vojnik Ivica Modrić iz Otočca. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Nad njim će se provesti i postupak pred nadležnim Vojno-stegovnim sudom koji može rezultirati prestankom djelatne vojne službe. 

Napadač na dječaka je bio u NATO misiji

Jutros smo nazvali Modrića koji je, prema profilu na Facebooku, strastveni ribič, a kao vojnik je bio u NATO misiji  Htjeli smo doznati njegovu stranu priče. 

No on nam je odmah rekao kako o detaljima ne smije.

"Rado bih sve ispričao, ali ne smijem"

"Kao vojna osoba ne smijem apsolutno nikakve izjave davati. Ja bih rado sve ispričao novinarima, ali ne smijem", rekao je. 

Pitali smo ga može li nam barem reći je li dugo u vojsci.

"Jesam, dugo sam u vojsci, ali to možete saznati i drugim kanalima", odgovorio je. 

Zašto kao vojnik niste pozvali policiju nego ste se upustili u fizički sukob? "Jer su mi draga djeca"

Rekli smo da nas još samo zanima zašto, upravo zato što je djelatna vojna osoba, nije pozvao policiju nego se upustio u fizički sukob. 

"Iz čiste empatije prema djeci, jer su mi draga djeca. Oprostite, molim vas... Doviđenja", rekao je Modrić i prekinuo vezu. 

Krstičević rekao da će ga izbaciti iz vojske

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je sinoć da će vojnik biti izbačen iz Oružanih snaga. Uz to se ispričao obitelji.

"Za mene je to nedopustivo. To nije časno ponašanje pripadnika Hrvatske vojske. U kontaktu sam s načelnikom Glavnog stožera i dao sam zadaću da se obitelj posjeti i da im se i osobno ispričamo u ime cijele Hrvatske vojske. Što se tiče takvih vojnika, oni će ići van iz Hrvatske vojske. Ogromna većina hrvatskih vojnika je časna i dostojanstvena, a svi koji se nečasno ponašaju ići će van iz Hrvatske vojske", rekao je ministar Krstičević, a priopćio je MORH. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.