Ovo je zadnja naslovnica Independenta. Gotovo je

Foto: FAH

ZAPOSLENICI britanskog dnevnika The Independent čija je prodaja u velikom padu već nekoliko godina, pustili su u petak posljednji put u tisak svoje novine koje se spremaju u potpunosti prijeći na digitalni format.

Na posljednjoj naslovnici, potpuno praznoj, stoji velikim crvenim slovima "Stop Press" te godine 1986. i 2016., razdoblje tijekom kojeg je The Independent objavljivan u tiskanom izdanju.



U posljednjem uvodniku The Independent piše kako ćemo se sjećati njegova "smjelog prijelaza" u 100-postotni digitalni format kao "primjera koji trebaju slijediti ostale novine u svijetu".


"Danas su se zaustavili naši rotacijski strojevi, tinta je suha i uskoro više neće biti gužvanja papira", nastavlja se u uvodniku. "No, dok se jedno poglavlje zatvara, drugo se otvara i duh The Independenta nastavit će se širiti".

The Independent, nastao u listopadu 1986., nacionalni je dnevnik s najmanjom nakladom u Velikoj Britaniji, daleko iza tabloida poput Suna i Daily Maila i velikih novina poput Timesa, Guardiana ili Daily Telegrapha. Na vrhuncu 1989. dnevnik lijevog centra, poznat po svojih angažiranim naslovnicama i važnom mjestu koje je pridavao fotografiji, izlazio je u više od 420.000 primjeraka dnevno, dok ih danas nije uspijevao prodati više od 40.000.

Godine 2003. dnevnik je vodio kampanju protiv britanske intervencije u Iraku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.