OVO SU HEROJI MASAKRA NA FLORIDI Neki od njih su dali svoje živote kako bi spasili djecu

Foto: Facebook, Twitter, Screenshot CNN, MSNBC

STRAVIČAN masakr koji se dogodio kada je naoružani bivši učenik škole na Floridi ubio 17 svojih bivših kolega ima svoju svijetlu stranu.

Ta su svijetla strana heroji koji su riskirali svoje živote da bi spasili druge.

Trener američkog nogometa koji je ubijen dok je tijelom štitio učenike od metaka

Pomoćni trener američkog nogometa Aaron Feis ubijen je kad se bacio ispred studenata kako bi ih zaštitio od metaka pomahnitalog ubojice.

"Umro je kao što je živio - sebe je stavio na drugo mjesto. Bio je draga duša, vrlo drag čovjek. Umro je kao heroj", rekao je Denis Lehtio, glasnogovornik sportske sekcije američkog nogometa i dodao da je Feis umro tijekom operacije.

Svjedoci su ispričali da je svojim tijelom zaštitio tri učenice.

Učitelj koji je ubijen dok je učenike odvodio na sigurno

Učitelj geografije Scott Beigel vodio je učenike nazad u učionicu kada je ubijen.

Njegova učenica Kelsey Friend rekla je za CNN da joj je Biegel spasio život prije nego što je ubijen na vratima učionice.

"On je bio moj heroj i zauvijek će biti moj heroj. Nikada neću zaboraviti što je napravio za mene i druge učenike. Živa sam danas zbog njega", rekla je Friend.

Učenik koji je sklonio druge

17-godišnji učenik Colton Haab sklonio je 60 do 70 ljudi u prostoriji nakon što je čuo pucnjavu. Zaštitili su se umjetnim vlaknom koje su koristili za školski projekt, a koje bi usporilo metak.

"Bilo me je malo strah. Više me je brinulo kako sigurno stići kući i kako da svi sigurno stignu kući", izjavio je Colton Haab.

Učiteljica koja je sakrila 19 učenika u ormar

Učiteljica Melissa Falkowski znala je samo da je ubojica na kampusu i da nema vremena.

"Uspjela sam 19 učenika ugurati u ormar sa sobom. Učinila sam sve što sam mogla da zaštitim djecu", rekla je učiteljica.

Neki su učenici plakali, a ona je uspjela ostati mirna.

Policajac koji je uhvatio ubojicu

Policajac Michael Leonard iz druge policijske uprave od one pod koju spada škola u kojoj se dogodio masakr stigao je svojevoljno u školu kako bi pomogao na svaki mogući način.

Kada je vidio druge policajce na mjestu zločina, odlučio je potražiti ubojicu u okolici. Upravo ga je on i pronašao i uhitio.

"Izgledao  je kao tipični srednjoškolac. U tom sam trenutku pomislio - može li to biti on?" ispričao je Leonard o trenutku kada je spazio ubojicu.

Liječnici koji su spašavali žrtve

Liječnici i medicinske sestre u tri bolnice spašavali su više od 15 ozlijeđenih.

"Bilo je izazovno jer ne vidite često tako mlade ljude ozlijeđene i da umiru pred vama", rekao je upravitelj traume Dr. Igor Nichiporenko. "Bilo je tu bijesa i tuge, ali kad pacijent preživi, sve se to pretvara u zadovoljstvo'', rekao je Dr. Ivan Puente, kirurg traumatološkog odjela.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.