Palestinac u Njemačkoj nožem ubijao po vlaku. Dobio doživotni zatvor

Foto: EPA

Pokrajinski sud u sjevernonjemačkom gradu Itzehoeu osudio je danas jednog Palestinca na doživotnu zatvorsku kaznu zbog dvostrukog ubojstva u lokalnom vlaku prošle godine. Sud u Itzehoeu je 34-godišnjeg Ibrahima A. osudio na doživotnu kaznu s opaskom da je riječ o posebnoj težini djela, što isključuje njegovo puštanje na slobodu nakon 15 godina, koliko u Njemačkoj traje doživotna kazna zatvora.

Osuđeni je proglašen krivim jer je u siječnju 2023. bez posebnog povoda nožem napao putnike u lokalnom vlaku. Tom prilikom usmrtio je par u tinejdžerskoj dobi te teško ozlijedio četiri osobe.

Došao iz Pojasa Gaze, bio je svjestan što radi

Vještak je tijekom suđenja kod Ibrahima, koji je došao iz Pojasa Gaze, utvrdio PTSP, ali je isključio psihozu te je ustvrdio da je počinitelj bio svjestan svog djelovanja. Državno odvjetništvo je utvrdilo da je Ibrahim A. djelovao zbog osobnih frustracija jer mu je u nekoliko navrata odbijeno pravo na ostanak u Njemačkoj.

Ovaj slučaj je izazvao veliko zgražanje njemačke javnosti i potaknuo raspravu o neprovođenju mjere protjerivanja stranaca, posebice kriminalaca, koji se nalaze u Njemačkoj bez prava na boravak. Ibrahim A. je do nekoliko dana prije pokolja boravio u istražnom zatvoru zbog drugog kaznenog djela te je zapravo već odavno trebao biti protjeran natrag u Pojas Gaze.

Računa se da bi oko 250.000 ilegalnih migranata trebalo biti protjerano iz Njemačke ali se tome opiru ili ih njihove zemlje ne žele primiti natrag.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.